Parobihan iklim bakal mangaruhan kota-kota tibatan padesaan

gelombang panas dihasilkeun ku perubahan iklim

Parobihan iklim gaduh pangaruh anu béda di tempat anu béda. Ilaharna parobihan ieu épék beda-beda dina skala ageung atanapi ku jangkungna / lintang dina dunya. Sacara umum, parobihan iklim ngagaduhan pangaruh kanaékan suhu, tapi kanaékan ieu moal sami di sadaya tempat.

Numutkeun kana panilitian, kanaékan suhu bakal mangaruhan kota-kota langkung seueur tibatan di lingkungan alam sareng, upami tingkat paningkatan ayeuna teras-terasan, pangaruh gelombang panas di kota tiasa dikali opat. Naha anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan ieu panilitian?

Pangaruh tina naékna suhu

gelombang panas langkung kuat di kota tibatan di lingkungan alam

Panilitian ngeunaan kumaha hawa bakal mangaruhan kota sareng lingkungan alam parantos dilakukeun ku Universitas Leuven (Bélgia) sareng aranjeunna ngagaduhan kacindekan anu cukup kuat yén aranjeunna parantos nampilkeun di majelis anu diayakeun ku Uni Éropa tina Geosciences di Wina.

Salah sahiji panulis utama panilitian ngeunaan suhu anu disebat Wenders Hendrik parantos nyatakeun yén pangaruh négatip tina perubahan iklim dina hal suhu bakal dua kali langkung serius di kota-kota sapertos di daérah alam.

Éta parantos dipikaterang tina panilitian sateuacanna yén pangaruh suhu anu langkung luhur langkung ageung di kota tibatan di padesaan. Hususna dina wengi aya pangaruh "pulau panas", nyaéta naékna hawa panas anu kajebak dina permukaan trotoar sareng aspal anu nyababkeun paningkatan suhu. Naon anu ngajadikeun studi ieu répolusionér nyaéta ngitung pikeun kahiji kalina dugi ka mana kota bakal ngagaduhan suhu anu langkung luhur.

Akibat tina pemanasan global di kota-kota

suhu luhur di kota

Aya panilitian anu nunjukkeun yén gelombang panas beuki ningkat di kota, duanana dina frékuénsi sareng intensitasna. Kalayan gelombang panas, panarimaan di rumah sakit kusabab ningkatna déhidrasi, produktivitas turun, karuksakan kanaékan infrastruktur sareng dina kasus anu paling parah, kasus maotna ningkat.

Dina panilitian ieu, panaliti ngalaksanakeun analisis kumaha pangaruh gelombang panas berinteraksi di kota sareng lingkungan alam. Pikeun ngalakukeun ieu, aranjeunna parantos nganggo pangukuran suhu ti 35 taun ka pengker di Bélgia sareng dibandingkeun sareng frékuénsi sareng intensitas watesan hawa parantos ngaleuwihan. Wates ieu nandaan karusakan anu disababkeun pikeun kaséhatan sareng sagala hal anu disebatkeun di luhur.

Hasilna, tiasa dititénan yén dina mangsa anu dikaji, gelombang panas langkung kuat di kota tibatan di padesaan. Ieu diperkirakeun bakal parah di hareup.

Kahareup hareup

kahareup diprediksi ku ombak panas langkung

Sakali aranjeunna parantos kéngingkeun kacindekan tina panyilidikan, aranjeunna parantos ngabaktikeun diri pikeun ngadamel perkiraan ngeunaan naon anu bakal kajantenan di pikahareupeun. Perkiraan dumasar kana simulasi anu dilakukeun ngalangkungan modél anu dihasilkeun ku komputer. Perkiraan ieu mayunan yén pikeun période 2041-2075 pangaruh panas di kota-kota éta bakal opat kali langkung ageung tibatan di lapangan.

Panaliti netelakeun yén perkiraan ieu saluyu sareng skénario sedeng sareng ngakuan yén aya seueur faktor anu tiasa mangaruhan itunganana, sapertos turunna drastis émisi gas rumah kaca kana atmosfir atanapi perlambatan pertumbuhan kota.

Kaayaan anu paling parah pikeun gelombang panas anu parah bakal janten paningkatan dina tingkat peringatan ka 10 derajat sareng bakal salami 25 dinten nalika usum panas. Nanging, upami émisi gas rumah kaca dikirangan, éta bakal sami sareng ayeuna.

Kalayan sadaya ieu, usaha dilakukeun pikeun ngarujuk kana kabutuhan anu aya pikeun kota-kota mendesain ulang struktur sareng manajeménna dumasar kana parobihan iklim. Salaku conto, kalayan desain kota anu nangtung, ngirangan émisi gas rumah kaca atanapi nganggo infrastruktur anu kirang ngotor. Éta mangrupikeun padoman pikeun ngirangan pangaruh gelombang panas.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.