Pébruari 2017: langkung haneut sareng langkung lembab tibatan normal

Hujan di kota

Kami nembé nyéépkeun sabulan anu parantos dicirikeun ku umumna langkung haneut tibatan biasana sareng antukna hujan ageung di seueur daérah Spanyol.

Mangrupikeun sasih pamungkas usum salju meteorologi, tapi langkung ti usum salju, katingalina langkung siga mimiti usum semi. AEMET ngumpulkeun data dina laporan bulanan na, inpormasi anu kuring bawa anjeun dihandap.

Suhu

Suhu di Spanyol salami bulan Pébruari

Gambar ieu nunjukkeun anomali dina suhu anu kacatet salami bulan Pébruari di Spanyol. Gambar - AEMET

Bulan Pébruari parantos ngagaduhan karakter haneut atanapi haneut pisan di seuseueurna nagara, kacuali di Nusantara Canaria, anu rada tiis, atanapi di sababaraha bagéan Andalusia, kalér Madrid, Castilla y La Mancha, sareng kalér Extremadura dimana suhu normal (période rujukan 1981-2010).

Di tengah sareng kulon kalér-kuloneun Castilla y León, Basque Country, La Rioja, Navarra, Aragon, Catalonia, Mallorca sareng Menorca ngalaman anomali sakitar 2ºC positip. Di sésana semenanjung sareng Kapuloan Balearic anomali 1ºC positip.

Suhu maksimum anu kacatet saluyu sareng bandara Tenerife South, kalayan 28,6ºC dina tanggal 17, sareng di bandara Lanzarote kalayan 27,2ºC, ogé dina 17. Di bandara Alicante, 24ºC didaptarkeun dina tanggal 28, sareng 23,9ºC di Castellón tanggal 7.

Sedengkeun pikeun minimum, Frost penting lumangsung dinten 9 di Puerto de Navacerrada, kalayan -7,3ºC, sareng dinten 2 di Molina de Aragón kalayan -6ºC.

Présipitasi

Presipitasi dina Pébruari 2017 di Spanyol

Dina gambar ieu anjeun tiasa ningali anomali dina présipitasi anu didaptarkeun dina sasih Pébruari di Spanyol. Gambar - AEMET

Bulan kamari umumna baseuh, kalayan hujan rata-rata 72mm, nilai anu ngaleuwihan nilai normal 36% (53mm). Daérah anu hujan ageung nyaéta di beulah kalér samenanjung, sareng di beulah kalér Fuerteventura. Di wétan semenanjung sareng di pulau Ibiza sareng Formentera éta parantos garing atanapi garing pisan.

Di Galicia kulon, 200mm dilangkungan, sareng dina sababaraha titik tina Sistem Pusat sareng Sistem Iberian, 100mm salami sapuluh mimiti sasih. Tanggal 12 hujan khususna hujan di palabuhan Navacerrada, kalayan 137mm, sareng di ilavila kalayan 51mm.

Kumaha cuaca di daérah anjeun dina bulan Pébruari?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.