Orichterope Afrika kakurangan tina parobihan iklim

Anteater Afrika

Unggal-unggal urang ngémutan ka Afrika, tina buana anu dianggap Lawu Kamanusaan, gambar-gambar gurun Sahara anu hébat, anu nempatan bagian ageung daérah, langsung aya émutan, atanapi ucing, sapertos singa, anu aranjeunna candak di unggal juru tempat teduh aranjeunna mendakan.

Leres, mikiran Afrika mikirkeun suhu anu luhur. Nilai-nilai anu langkung ti 50 derajat Celsius sacara praktis unggal dinten. Nanging, upami urang yakin yén kaayaan moal langkung parah ... urang kalintang salah. Parobihan iklim ogé ngarugikeun satwa Afrika, sapertos Afrika Orichteropos.

Saeutik pisan anu dipikaterang ngeunaan sato ieu, tapi upami urang henteu gancang urang bakal tungtungna kaleungitan sato langkung gancang tibatan anu tiasa dibayangkeun. Sareng éta, populasi buluan ieu, sareng wajah anu saé, beuki nambahan langka kusabab turunna hujan sareng kirang pangan.

Halodo anu nyerang Gurun Kalahari, tempat hirup anu disebut anteater, ogé tempat serangga anu ngawangun pola dahar: sireum sareng rayap, anu ngalaman masalah adaptasi sareng lingkungan anu beuki panas. Kusabab éta, orichteropos ngaleungit.

Gurun Kalahari

Gurun Kalahari

Profésor fisiologi Andrea Fuller nyatakeun sato-sato éta, anu wengi-wengi, nyobian ngalestarikeun énergi ku milarian serangga nalika siang, tapi upaya adaptasi henteu seueur ngabantosan aranjeunna. Tina genep anu diawasi sataun, lima anu maot. Suhu awakna turun ka 25 derajat Celsius, nalika normal pikeun aranjeunna ngan dina kaayaan 37ºC.

nu panaliti Aranjeunna tiasa mendakan yén sababaraha réptil, manuk, sareng sasatoan sanésna parantos mimiti nganggur liang bijil anteater, sahingga anteater anu buluan kasedih kakurangan panyumputan anu sayogi.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.