Oktober parantos janten anu paling haneut kadua saprak 1965

Oktober panas

Balukar tina pemanasan global janten langkung jelas. Mangtaun-taun langkung haneut sareng usum salju langkung lami sumping. Dina hal ieu, Oktober kamari ieu parantos janten anu haneut kadua saprak 1965.

Kalayan suhu rata-rata kacatet 18,5 derajat, gaduh abnormalitas dugi ka 4,1 derajat saluhureun normal pikeun bulan ieu, peringkat kadua, saatos Oktober 2014, anu paling haneut. Naon suhu di bulan Oktober ieu?

Bulan anu paling haneut kadua saprak 1965

panas dina Oktober

Bulan Oktober ieu parantos, numutkeun ka Badan Météorologi Nagara (Aemet), "garing pisan" sareng kalayan "béda anu jelas antara siang sareng hawa wengi." Sarupa sareng paripolah iklim gurun, dicirikeun ku suhu siang anu luhur sareng suhu wengi anu handap pisan, Oktober kamari ngagaduhan suhu anu luhur pisan siang sareng suhu handap dina wengi.

Numutkeun ka Aemet, térmométer dina Oktober ngadaptarkeun rata-rata 18,5 derajat Celsius, nilai anu 2,6 derajat saluhureun rata-rata bulan ieu saprak rujukan parantos didamel, nyaéta periode 1981-2010.

Anomali suhu luhur pisan

Anomali suhu nyaéta data anu asup anu henteu normal dina suhu normal. Abnormalitas ieu tiasa négatip (handapeun rata-rata) atanapi positip (di luhur rata-rata). Anomali suhu maksimum anu didaptarkeun dina Oktober aya rata-rata 4,1 derajat luhur nilai normal pikeun bulan, ninggali periode ieu kalayan suhu rata-rata maksimum anu langkung luhur ti saprak 1965, saurna ngaleungitkeun rékor tertinggi sateuacanna saluyu sareng Oktober 1968, dimana 0,7 derajat kacatet.

Salaku tambahan kana suhu anu luhur, sasih Oktober parantos garing pisan di ampir sadayana Spanyol kalayan nilai presipitasi anu sapertos kitu ngan 26 milimeter dibandingkeun sareng 78 milimeter anu biasana murag. Mangsa rujukan anu dianggo pikeun data ieu nyaéta ti mimiti 1981 dugi ka 2010.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.