Nopémber 2017: bulan usum halodo di Spanyol

Waduk Barrios Luna Garing

Waduk Barrios Luna di León.
Gambar - Libertaddigital.com

Siga unggal bulan, AEMET ngadamel kasimpulan kumaha kaayaan cuaca. Nopémber 2017, upami urang kedah nyimpulkeun éta dina dua kecap, pasti aya ieu: garing pisan. Curah hujan handap pisan sahingga waduk bahkan 4% tina kapasitasna di seueur bagéan belah kulon kalér semenanjung, sareng dugi ka 30% di beulah kidul sareng kidul nagara.

Kaayaan éta dramatis pisan yén di seueur daérah aya parobihan ngeunaan larangan. Watesan cai, pikeun ingon-ingon sareng kanggo tatanén.

86% garing tina biasana

Sumuhun, purun sumuhun: hujan 86% kirang ti biasana gaduh salaku periode rujukan 1981-2010. Kalayan curah hujan akumulasi 7,8 liter per méter pasagi, teu heran yén tingkat waduk turun pisan. Sababaraha hujan anu turun dikumpulkeun sacara praktis sadayana dina kaping 29, nalika payun anu tiis nyebrang nagara ti kalér ka kidul. Sanaos aranjeunna digeneralisasi, aranjeunna ogé lemah sareng tanpa asupna hawa maritim.

Bulan normal dina hal suhu

Suhu rata-rata pikeun bulan éta 11,7 derajat Celsius, janten parantos sasih normal. Nanging, amplitudo termal, nyaéta bédana suhu minimum sareng maksimum, parantos luhur pisan di seueur daérah. Beurang, contona di réa bagéan Mallorca, suhu 20ºC ngahontal, tapi peuting turun ka 8-10ºC.

Poé anu paling tiis nyaéta dina 9, 14 sareng 30, kalayan nilai usum salju, khususna dinten-dinten akhir bulan; anu paling haneut nyaéta 3, 12 sareng 24.

Ieu sapertos Nopémber 2017 sapertos dina video

Organisasi Éropa pikeun Garapan Satelit Météorologi (EUMETSAT) nyebarkeun pidéo bulanan dimana urang tiasa ningali kajadian meteorologis anu béda éta lumangsung.

Urutan ieu dilaksanakeun ku ngagabungkeun gambar infra merah tina satelit géostasioner EUMETSAT, NOAA, CMA sareng JMA, anu niténan permukaan planét Bumi unggal dinten. Pidéo éta mangrupikeun alat anu pikaresepeun pisan pikeun terang kumaha kaayaan cuaca dina sabulan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.