New York tiasa ngalaman banjir parah dina sajarahna upami henteu nyandak tindakan pikeun ngeureunkeun pemanasan global

Kota New York

New York City, tempat anu aranjeunna nyarios yén anjeun kedah angkat upami anjeun badé ngimpikeun impian anjeun, tiasa dilelepkeun kecuali épéktip sareng, pang luhurna, aya tindakan anu drastis pikeun ngeureunkeun pemanasan global. Sedihna, Présidén Donald Trump henteu siap pisan pikeun padamelan ayeuna, anu henteu diragukeun masalah anu serius pisan.

Numutkeun analisis ilmiah anyar dumasar kana program simulasi cuaca, lebur Antartika digabungkeun sareng émisi gas rumah kaca anu teras-terasan, Kota New York tiasa katandangan cobaan hujan anu bakal ngabalukarkeun banjir henteu kantos katingal dugi ka ayeuna.

Numutkeun modél simulasi, Dina akhir abad ieu, New York tiasa janten korban banjir anu tingkat na langkung ti 5,18 méter, sedengkeun taun 2300 ieu bakal ngaleuwihan 15 méter, sakumaha anu dinyatakeun ku panaliti Andra J. Garner, ti Universitas Rutgers.

Naon ieu hartosna? Supados langkung ngartos deui, urang tiasa nyarios éta nepi ka 2100 cai bakal gampang ngahontal hateup imah anu aya lantai hiji, sareng nepi ka 2300 éta bakal ngabaseuhan hateup menara kantor, kitu ilahar di New York. Janten di kota éta ti mangtaun-taun dina usum hujan bakal bahaya pisan. Tapi masih tiasa dicegah.

Kota New York

»Kaputusan énergi manusa bakal penting dina nangtoskeun tingkat naékna permukaan laut sareng akibatna sabaraha karusakan anu bakal urang hadapi, sareng ramalan anu akurat ngeunaan badai bakal ngabantosan urang ngaleutikan résiko"Saur Richard B. Alley ti Pennsylvania State University.

Sanaos, sapertos anu diantisipasi, sesah, sahenteuna pikeun waktos ayeuna, pikeun Pamaréntah Amérika Serikat anu dipimpin ku Trump pikeun nyandak tindakan anu saluyu, kumargi salah sahiji hal anu mimiti dilakukeun nyaéta mundur tina usaha iklim anu lumangsung di Paris.

Anjeun tiasa maca pangajian di dieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.