Naon tindakan adaptasi pikeun parobihan iklim di Éropa?

Kota-kota Éropa nyiapkeun parobihan iklim

Gambar - EEA

Naékna permukaan laut salaku hasil tina lebur kutub, naékna suhu di sakumna dunya, sareng kanaékan prékuénsi ékspéktasi banjir, ngajantenkeun Éropa mimitian serius pisan ngarobah parobihan.

Serangkaian tindakan adaptasi dilakukeun pikeun ngajagi basisir sareng nyegah bencana tina kajadian. Tapi naon ukuranana?

Najan kanyataan yén parobihan iklim parantos dikaluarkeun tina G20 berkat Donald Trump, di Buana Tua aya sabelas kota di Éropa anu Badan Lingkungan Éropa parantos ngaidentifikasi salaku conto adaptasi anu saé kana masalah ieu anu gancang atanapi engké bakal mangaruhan urang sadayana, sareng aranjeunna nyaéta: Bilbao (Spanyol), Lisbon (Portugal), Kopenhagen (Dénmark), Hamburg (Jérman), Ghent (Bélgia), Malmo (Swédia), Bratislava (Slowakia ), Smolyan (Bulgaria), Paris (Perancis), Amsterdam (Holland) sareng Bologna (Italia).

Diantara léngkah anu kedah diadopsi nyaéta: pangwangunan struktur anu ngalindungan tina banjir, anjeunna ngadegna bak cai jeung naturalisasi kota nempatkeun pepelakan dina hateup, nyiptakeun kebon komunitas sareng / atanapi melak tangkal.

Pulo Zorrotzaurre

Gambar - Bilbao Internasional

Dina kasus khusus Bilbao, lingkungan banjir-buktina anyar anu disebut Zorrotzaurre badé didamel. Kabupaténna bakal aya di semenanjung buatan anu dihubungkeun sareng daratan ku sasak. Warga tiasa ngaraos aman pisan, sabab panghalang ageung bakal dipasang pikeun ngalindungan aranjeunna tina banjir. Tapi ukuranana henteu réngsé dina Zorrotzaurre, tapi ogé tingkat taneuh gedong-gedong bakal diangkat sareng ruang héjo anyar bakal didamel.

Di sisi anu sanésna, di Kopenhagen rencana parantos disusun pikeun naékkeun lantai di lebet sareng fasilitas metro anu énggal, sareng ogé, dimana dimungkinkeun, dina anu lami.

Kukituna, panginten akibat tina parobihan iklim henteu parah.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.