Naon fenomena La Niña?

awewe

Anjeun panginten kantos nguping ngeunaan fenomena meteorologi anu katelah El Niño dina sataun katukang. Anu sigana anjeun henteu terang nyaéta aya fenomena anu sabalikna anu nampi nami La Niña sareng éta biasana kajantenan dina tanggal-tanggal ieu, saatos fenomena El Niño parantos réngsé.

Maka kuring bakal nyaritakeun sakedik langkung seueur ngeunaan La Niña na tina épék anu dihasilkeun dina sababaraha daérah planét.

Fénoména La Niña biasana nyababkeun turunna suhu anu seukeut sareng période halodo anu kuat di daérah caket Pasipik. Biasana lumangsung sababaraha bulan sareng anu paling sengit lumangsung dina taun 1988/1989.

Sedengkeun pikeun épék anu dihasilkeun, perlu disorot hiji intensifikasi angin ngahiliwir ngabalukarkeun permukaan laut turun di basisir Kolombia, Ékuador sareng Peru. Aya konsentrasi suhu luhur di sagara zona Pasifik khatulistiwa anu nyababkeun langkung mendung sareng hujan langkung intens.

mojang

Fénoména La Niña langkung sengit nalika éta kirang dina waktos na pangaruh pangageungna biasana lumangsung dina bulan-bulan mimiti fenomena ieu. Beda sareng El Niño, La Niña lumangsung kirang sering dina interval 4 - 7 taun.

Numutkeun inpormasi pangénggalna ti para ahli ngeunaan hal éta, fénoména El Niño ngaleungitkeun sabab permukaan sagara tiis, Nanging, kanyataan ieu mangrupikeun indikasi datangna fenomena La Niña di luhur. Prediksi para ahli meteorologis henteu positip pisan sareng sigana La Niña tiasa tétéla langkung goréng tibatan El Niño nyalira. Urang kedah ngantosan sababaraha minggu kanggo terang gedena fenomena ieu sabalikna pisan tina fenomena El Niño anu kawéntar.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.