Naon fénoméologis kajadian gale

Malaga

Dua dinten ka pengker propinsi Malaga kaget ku fenomena meteorologi anu khas di daérah Cantabrian: galerna. Ieu angin kenceng anu tiasa dugi ka 60 kilométer per jam disababkeun ku ayana massa hawa anu tiis sareng beueus anu nyababkeun asor ngahontal 75%.

Fénoména anu lumangsung di Malaga jauh kurang kuat tibatan kajadian di kalér Di semenanjung, tah disebatna mini gale.

Gale nyaéta fenomena meteorologi anu khas di daérah Cantabrian sareng aranjeunna dicirikeun ku angin kenceng dibarengan ku perubahan suhu sareng badai anu teu disangka-sangka. Di Malaga, fenomena ieu jauh kurang kuat sabab anginna ngahontal 50 kilométer per jam sareng suhu na turun 5 dugi ka 10 derajat. Éta sababna di daérah Mediterania aranjeunna katelah mini gales.

gale

Di daérah ieu, fénoména sapertos kitu nalika ujug-ujug angin anu ngagelebug ti kulon robih ngadadak jadi angin wétan. Jisim tiis asup ka wétan sareng daérah Tengah semenanjung nyababkeun angin ngahiliwir sapertos kitu sareng kalembaban anu luhur. Salaku panasaran, kedah disebatkeun yén kecap galerna asalna tina galerne Perancis sareng ngarujuk kana angin anu ngagelebug ti belah kalér-kalér.

Penduduk Malaga parantos cicing sareng sangsara salami dinten ieu dua fenomena cuaca anu béda-béda. Dina sabtu minggu aranjeunna ngalaman anu disebut terral kalayan suhu di luhur 30 derajat sareng ku sensasi anu leres-leres sesak dina sakumna lingkungan bari dua dinten ka pengker aranjeunna kaserang mini gale kalayan mantra waktos anu kuat sareng turunna suhu anu jelas. Ieu mangrupikeun dua fénoména anu has pisan di bulan semi.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.