Naon banjir

Caah di Kosta Rika, Oktober 2011

Caah di Kosta Rika, Oktober 2011

Anjeun panginten kantos ka daérah anu banjir. Dimana kuring cicing dina bulan Nopémber 2013 kami ngagaduhan anu parahna jauh tibatan anu urang kantos dugi ka éta. Jalanna ngajanggélék janten walungan anu jerona sakitar kaki. Tapi, tangtosna, ieu henteu nanaon upami urang ngabandingkeun sareng penduduk di iklim tropis, sapertos Kosta Rika atanapi Hawaii, kedah hirup khususna, dimana henteu ngan jalan-jalan anu beuleum handapeun cai, tapi ogé sakumna kota.

tapi, Naon banjir persisna? Sareng naon sababna?

Banjir teu lain ngan ukur cai anu nempatan wilayah anu garing, sapertos jalan-jalan. Éta tiasa disababkeun ku sababaraha rupa alesan: hujan ageung, cair, ombak pasang, atanapi walungan ngalimpudan.

Éta kajadian sacara alami di situ sareng walungan, dimana banjir nyieun walungan ngabahekeun, sapertos kajadian nalika urang nempatkeun ember handapeun keran terbuka. Aya waktuna nalika, henteu ngagaduhan kapasitas anu cukup pikeun ngumpulkeun seueur cairan, éta bakal kaluar. Anjeun ogé tiasa ningali fénoména ieu di kebon nalika hujan seueur pisan: nalika bumi kapaksa ngandung seueur cai, cukup ku henteu ngagaduhan kapasitas anu diperyogikeun aranjeunna ngadamel cai ngan ukur dina permukaan.

Caah di Minatitlán (Veracruz) taun 2008

Caah di Minatitlán (Veracruz) taun 2008

Perlu ngagaduhan sistem levee dina kaayaan anu sampurna pikeun nyingkahan karugian, tapi henteu gampang pikeun meteorologis pikeun ngaduga kalayan pasti nalika aya kajadian sapertos gempa bumi atanapi badai anu tiasa nyababkeun banjir.

Daérah anu paling résiko nyaéta daérah anu hirup di caket basisir, tapi urang ogé tiasa kapangaruhan upami urang cicing caket walungan atanapi rawa-rawa. Di Amérika Serikat, dimana rata-rata sapuluh badai tropis lumangsung sataun, nagara sapertos Kentucky, California atanapi Virginia tiasa ngalaman banjir parah.

Teu gaduh stasiun cuaca?
Upami anjeun sumanget ngeunaan dunya meteorologi, kéngingkeun salah sahiji stasiun cuaca anu kami nyarankeun sareng mangpaatkeun tawaran anu sayogi:
Stasion Météorologi

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.