Naon ari meteorologi?

badai listrik

La meteorologi mangrupikeun disiplin ilmiah sareng téknis anu tanggel waler pikeun diajar sareng ngaramal sababaraha jinis fenomena anu kajantenan dina suasana, pikeun ngartos dina hiji sisi operasina, komposisi, struktur sareng evolusi, sareng di sisi anu sanés gaduh anu penting prediksi Mangpaat pisan unggal dinten pikeun kagiatan manusa anu béda sapertos tatanén, aeronautika, navigasi, kagiatan militér, prediksi panyakit, pencegahan seuneu jsb.

Dua tina konsép fundamental dina météorologi nyaéta waktu jeung iklim. nu waktu nyaeta kalakuan teh suasana di tempat anu khusus sareng dina jangka waktos anu dugi ka henteu langkung ti saminggu. Iklim, di sisi anu sanés, dipikaharti ku ruang lingkup statistik dina waktos anu berkepanjangan. Éta tiasa janten gambaran iklim lokal, ti 20 dugi ka 30 taun, dugi ka kajian anu detil ngeunaan sababaraha faktor anu lumangsung di jaman kuno, naon paleoclimatology, ku urang tiasa dipikaharti, salaku conto, suhu rata-rata anu di planét salami jaman anu katelah glaciations.

Rupa-rupa faktor anu diperhatoskeun ku meteorologis nyaéta:

  • Temperatura
  • Humedad
  • Tekanan atmosfir
  • Radiasi surya
  • Laju angin sareng arah
  • Jinis méga
  • Gerakan massa gas ageung (badai)
  • Jumlah cai anu murag
  • Suhu cai laut
Una Stasion Cuaca diwangun ku instrumén anu sanggup ngukur, ngarékam sareng ngabagi kaseueuran faktor ieu, teras ngadamel rékaman sareng bagikeun ka stasiun anu sanés. Ayeuna, jaringan stasiun meteorologis parantos didamel kalayan kolaborasi lembaga anu béda di seueur nagara, nyiptakeun modél iklim ku gelar tingkat lanjut, dibéré kasusah aub sareng gaduh ramalan cuaca diluyukeun kana sababaraha menit, sapertos contona kajantenan di Amérika Serikat, dimana aranjeunna ngagaduhan seueur stasiun di darat, dina kapal terbang, dina kapal sareng kapal laut.

En jaringan meteorologi Kami bakal nyobian ngajelaskeun kumaha suasana na jalan sareng ngabagi kanyataan anu paling pikaresepeun sareng panasaran ngeunaan éta.

Gambar: Wikimedia Commons.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

5 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Alberto Peralta cenahna

    Jigana halaman ieu jelas pisan sabab éta saé pisan maka turutan halaman ieu pamitan

    1.    beureum ngora cenahna

      saé kanggo anjeun ogé pamitan dinten sanés kuring bakal nyarios sareng anjeun

  2.   beureum ngora cenahna

    meteorologi pikaresepeun pisan pikeun kuring éta super

  3.   melanie cenahna

    muhun ieu saé pisan

  4.   lourdes benavidez cenahna

    Halaman ieu saé pisan kuring nyayogikeun inpormasi tapi henteu sadayana kuring masihan bintang 3