Naon amplitudo termal?

amplitudo termal

Pasti anjeun geus wondered salila bulan spring, kumaha eta bisa ngalakukeun Jadi tiis hal kahiji isuk-isuk jeung beurang anjeun kudu take off sababaraha baju sabab panas teuing. Ieu alatan nelepon amplitudo termal jadi has tanggal ieu nu urang. Abdi badé ngobrol sareng anjeun salajengna sakedik deui kanyataan termal ieu supados sadayana langkung jelas.

Saeutik pisan anu tinggaleun dugi ka musim semi anu ditunggu-tunggu, ciri tina bulan-bulan ieu nyaéta dinten-dinten bakal cerah sareng hawa bakal ngamimitian. nepi ka 25 derajat, Tapi peuting bakal tiis tur di sababaraha wewengkon Spanyol anjeun malah bisa ngahontal dina 0 derajat.

Amplitudo termal diwangun ku bédana anu lumangsung antara suhu pangluhurna jeung panghandapna tina hiji tempat, salila periode waktu nu tangtu. Amplitudo ieu biasana ngalaman utamana ku wewengkon pedalaman, sabalikna wewengkon basisir, nu condong mibanda osilasi termal leuwih handap. Numutkeun para ahli, a amplitudo tinggi eta bakal hiji luhur 18 derajat.

Peta amplitudo termal

Variasi suhu ieu disababkeun ku faktor sapertos luhurna, laut atawa angin. Angin laut ngajadikeun wewengkon basisir boga amplitudo saeutik sabab hawa lemes, tapi di wewengkon pedalaman. hawa beuki garing sareng hawana langkung ekstrim. Faktor séjén anu kudu diperhatikeun nyaéta angin, lamun niup ti kalér hawa bakal turun pisan, sabalikna angin kidul ngabalukarkeun hawa. jadi lemes dina usum tiis sarta loba nu leuwih luhur dina usum panas.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, anjeun kedah biasa nganggo baju usum tiis salami sasih ieu hal kahiji dina poé jeung baju usum panas sakumaha ngadeukeutan lohor.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Javier cenahna

    Inpormasi anu saé anu disayogikeun ku sadaya jalma anu nyebarkeun di dieu
    Ieu ngaapresiasi, cara basajan pikeun ngajelaskeun loba fenomena alam,