Naha puting beliung lumangsung di Spanyol?

Puting beliung cai di Valencia, Minggu 27 Nopémber 2016. Gambar - Tribuna de Actualidad

Puting beliung cai di Valencia, Minggu 27 Nopémber 2016. Gambar - Kios koran 

Hurricanes aranjeunna mangrupikeun fenomena anu has di Amérika SerikatJanten unggal taun urang tiasa ningali sababaraha berita anu aya hubunganana sareng aranjeunna dina média. Tapi henteu ngan ukur di Amérika Kalér waé tiasa kabentuk, ogé di dunya sanés.

Sareng leres, Spanyol kalebet. Buktina ieu nyaéta puting beliung cai spektakuler atanapi waterpout anu kabentuk di lepas pantai Valencian dina 27 Nopémber. Tapi, Naha urang gaduh puting beliung di nagara urang? 

Pikeun ngajawab patarosan éta, hayu urang terang kumaha bentukna puting beliung Amérika: Di Amérika Serikat, Dina naon anu katelah "gang puting beliung" atanapi Tornado Alley, kaayaan anu pas ayana sistem tekanan anu handap anu bakal minuhan hawa haneut anu asalna ti Teluk Méksiko.

Pikeun puting beliung, suasanana kedah ngagaduhan hawa tiis sareng draf dina hiji arah, sareng hawa haneut sareng draf kana arah anu sanés, anu mana anu katelah gunting. Massa hawa mimiti muterkeun sareng, upami dina sababaraha waktos hawa panas naék, puting beliung bakal kabentuk anu bakal diseupan ku naékna hawa anu lembab.

Laut Tengah

Di Spanyol kaayaan urang nuju nuju usum gugur mirip pisan sareng kaayaan di dataran hébat di cinyusu. Suhu Laut Mediterania henteu mimiti tiis -kira-kira 18ºC- dugi ka mimiti usum salju, sareng éta nambihan kanyataan yén angin tiis ti belah kalér mimiti dugi ka urang, kamungkinan puting beliung ngabentuk di basisir urang nyaéta jangkung.

Tapi tangtosna, aranjeunna jarang keuna kana taneuh ngarah biasana henteu nyababkeun karusakan anu signifikan, kecuali banjir akibat hujan ageung. Sanaos kaayaan ieu tiasa robih: laut tengah laut beuki haneut, sahingga ngahasilkeun langkung seueur uap cai; Sajaba ti, suhu di Kutub Kalér ogé naék sakumaha anu parantos kami carioskeun dina blog, sahingga kaayaan pikeun ngawangun fenomena ieu langkung sering.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.