NASA nyiptakeun pidéo anu nunjukkeun karbon dioksida planét

Émisi karbon dioksida

Suasana planet Bumi diwangun ku sababaraha rupa gas, sapertos oksigén, nitrogén, argon, ozon, sareng uap cai. Sadayana ngagaduhan peran anu penting pisan dina iklim Bumi, sareng kumargi kitu dina kahirupan anu aya di anjeunna.

Nalika urang nyarioskeun parobihan iklim, sakapeung éta tiasa masihan perasaan yén karbon dioksida mangrupikeun gas anu berpotensi bahaya, tapi ngan ukur dina kasus manusa teraskeun rereged sakumaha anu aranjeunna lakukeun, kumargi langkung luhur émisi na, langkung seueur panas aranjeunna bakal bubu sareng suhu anu langkung luhur. Ayeuna, NASA parantos nyiptakeun pidéo anu katingali tingkah laku CO2 di bumi urang.

Élmuwan NASA nganggo pengamatan ti satelit Orbiting Carbon Observatory (OCO-2) pikeun ngembangkeun modél kabiasaan karbon ti tanggal 1 Séptémber 2014 dugi ka 31 Agustus 2015. Ieu modél anu tiasa dianggo pikeun ngaduga dimana konséntrasina bakal tinggi atanapi handap.

Saatos diajar émisi CO2 mangtaun-taun, ahli ayeuna tiasa ngumpulkeun sadaya data ieu pikeun nyiptakeun visualisasi 3D resolusi luhur anu ngamungkinkeun pangguna naon waé terang kumaha polah gas ieu dina atmosfir.

Karbon dioksida tindakan sapertos termostat. Konsentrasi anu luhur, beuki panas bakal kajebak dina planét, ngagancangkeun pemanasan global. Kukituna, Penting pikeun ngarti mana daérah anu nyerep paling seueur CO2 sareng sabaraha.

Pidéo nunjukkeun naékna na turunna CO2 di Hémisfér Kalér langkung sataun langkung; pangaruh buana, bentang gunung sareng arus laut kana pola cuaca; sareng pangaruh régional fotosintésis.

Kanggo inpo nu leuwih lengkep, klik di dieu.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.