NASA ngaluncurkeun dalapan microsatellites pikeun diajar topan

Taufan

Hurricanes mangrupakeun fenomena meteorologis anu tiasa nyababkeun seueur karusakan sareng karugian. Kukituna, penting pikeun ramalan iraha aranjeunna bakal kabentuk sareng dimana tiasa nyandak tindakan pancegahan anu diperyogikeun sahingga hindari nyababkeun karusakan.

Dugi ka tungtung ieu, NASA parantos ngaluncurkeun dalapan microsatellites anu bakal ngukur angin jero-jero panon tina fénoména ieu.

Mikrosatél ngagaduhan panarima navigasi GPS anu bakal dianggo ngukur permukaan sagara, anu ngamungkinkeun para ilmuwan ngitung kagancangan angin sareng intensitas topan ti jero panon atanapi tengah topan, henteu sapertos satelit pangawasan cuaca anu parantos aya di orbit. Ku beuratna 29kg sareng jembar jangjangna 1,5 méter, aranjeunna diluncurkeun tina pesawat anu angkat saatos subuh kamari ti Stasion Angkatan Udara Cape Canaveral.

Pilot mencét tombol sareng ngaleupaskeun rokét Pegasus sareng microsatellites dipasang, 11.890 méter di luhur Atlantik sareng 160km wétaneun Daytona Beach. Pegasus hurung lima detik saatosna, ngadorong microsatellites kana orbit langkung ti 480km jangkungna. Sadayana saé pisan, saéngga para ilmuwan teu tiasa ngabantosan ngagungkeun. Tim Dunn, diréktur peluncuran NASA, nyarios, "Éta katingalina saé. Kami bungah pisan ".

Gambar - NASA

Gambar - NASA

Panaliti kalungguhan Christopher Ruf ti Universitas Michigan nyarios yén microsatellites bakal ngalangkungan sababaraha bulan uji coba sareng kedah ngahasilkeun kabeungharan data ilmiah pikeun NASA sareng National Weather Service. Aranjeunna ngarepkeun microsatellites tiasa dianggo sateuacan usum topan dimimitian, tanggal 1 Juni.

Sistem Satelit Navigasi Siklon Global ngagaduhan biaya $ 157 juta. Élmuwan yakin yén microsatellites bakal tiasa ngaramal topan anu langkung saé, anu tiasa nyalametkeun nyawa.

Kanggo inpo nu leuwih lengkep, klik di dieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.