NASA mendakan tujuh planét anu tiasa nyimpen kahirupan

Exoplanets kapanggih ku NASA

Gambar - NASA

Éta parantos kajantenan: kamanusaan, atanapi langkung khususna, NASA parantos mendakan henteu langkung ogé kirang ti tujuh planét taringgul mirip sareng Bumi, anu hartosna yén sababaraha diantarana tiasa ngagaduhan cai cair sareng, saha anu terang, meureun kahirupan.

Kapanggihanna, tanpa diragukeun, salah sahiji anu paling penting dina sajarah urang panganyarna, ti saprak ayeuna urang kantos tiasa terang terang upami urang nyalira di Alam Semesta atanapi upami urang leres-leres ngabagi ka mahluk anu sanés.

Salah sahiji teléskop NASA mendakan sistem tatasurya sareng tujuh planét taringgul dinten Rebo, 22 Pébruari 2017. Béntang di sakurilingna orbitna parantos "dibaptis" ku nami TRAPPIST-1, sareng planét salaku b, c, d, e, f, g, h. Bola dunya ieu, sanaos aranjeunna henteu acan tiasa ningali langsung, Élmuwan parantos ngirangan eksistensina tina ukuran sareng jisimna ku kumaha kacaangan bintangna dikirangan unggal waktos salah sahiji bintang datang antara Bumi sareng Bumi.

Dina tilu diantarana -e, f, g- panginten aya kahirupan anu tiasa dipendakan di zona bintang anu tiasa dihuni, nyaéta, dimana suhuna cekap pikeun janten cai cair. Planét b, c, sareng d caket teuing sareng bentangna, janten panginten panas teuing, sareng planet h, anu paling jauh, sigana tiis teuing. Masih, para élmuwan henteu ngaluarkeun nanaon: Michaël Gillon ti NASA nyarios yén »meureun aya cai di salah sahiji aranjeunna".

Ieu tiasa janten planet F numutkeun NASA

Gambar - NASA

Tata Surya anu endah ieu aya 40 juta taun cahaya ti Bumi, dina rasi Aquarius, sareng nyaéta planét f calon pangsaéna pikeun hirup. Ukuranana mirip pisan sareng planet urang sareng peryogi salapan dinten pikeun ngurilingan bentangna. Janten, imajinasi parantos teu aya nanaon kecuali meroket. Kumaha rasana cicing di dinya?

Amaury Triaud, ko-panulis panilitian, ti Cambridge Institute of Astronomy (UK) nyarios yén "mun aya di beurang bakal siga didieu saatos surup. Éta bakal éndah sabab unggal sering planét sanés bakal nembus langit anu bakal katingali dua kali langkung ageung tibatan bulan». Sanaos kitu, sataun terestrial bakal lami salapan dinten, sareng éta mangrupikeun sistem tatasurya anu tiasa urang hartikeun salaku "saku".

Star Trappist-1 mangrupikeun dwarf ultracold anu ngagaduhan radius anu sami sareng 12% Matahari sareng suhu permukaan sakitar 2300ºC, dibandingkeun sareng 5500ºC kanggo raja bintang kami. Kusabab ieu, suhu permukaan planét f sigana sababaraha derajat langkung handap dibanding urang di dieu (14-15 ° C).

Tapi, éta ngan ukur hiji anu ngagaduhan jisim anu cekap pikeun ngajaga suasana, anu penting pikeun kahirupan.

Upami anjeun hoyong terang langkung seueur, klik di dieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.