NASA diajar gunung seuneuan Hawaii

Gunungapi Hawaii

Gambar - NASA

Nalika urang ngémutan NASA, pesawat ruang angkasa, astronot, satelit Hubble anu ngirimkeun gambar spektakuler alam semesta, planét sareng bintang pikeun dijelajah, biasana janten émutan,… singgetna, jalma sareng objék anu aya di luar Bumi. Nanging, anjeunna ogé didedikasikan pikeun diajar sagala rupa daérah dunya ieu anu urang sebut bumi.

Dina akhir Januari, ilmuwan ti NASA, USGS Hawaiian Volcan Observatory (HVO), Hawaii Volcanoes National Park, sareng sababaraha paguron luhur ngaluncurkeun kampanye genep minggu pikeun diajar hubungan antara gas vulkanik sareng émisi termal, ogé aliran lava, anomali termal sareng prosés vulkanik aktif anu sanés diajar kumaha ngirangan bahaya gunungapi nalika bitu.

Salah sahiji gunung seuneuan anu bakal ditalungtik nyaéta Kilauea, salah sahiji gunung paling aktif di Bumi. Élmuwan bakal ngapung dina jangkungna 19.800 méter dina pesawat ER-2, di jerona aya saperangkat instrumen anu dirancang pikeun ngukur sinar matahari sareng radiasi termal anu dipancarkeun dina ratusan saluran anu béda.

Sadayana Data ieu bakal ngabantosan panaliti diajar langkung seueur ngeunaan komposisi permukaan bumi, jinis gas sareng suhu., anu dina gilirannana bakalan ngartos lingkungan anu urang hirup.

Naha penting pikeun diajar gunung seuneuan?

Gunung seuneuan Kilauea

Gunungapi Kilauea, Hawaii

Nalika gunung seuneuan bitu, éta ngusir lava, lebu vulkanik sareng gas-gas anu asalna ti pedalaman planet bumi. Bahan-bahan ieu bahaya pisan pikeun manusa, sabab éta tiasa nyababkeun masalah pernapasan atanapi bahkan maot.

Kusabab kitu, diajar gunung seuneuan paling penting, sabab ieu bakal nyandak tindakan anu langkung épéktip pikeun mayungan jalma-jalma anu cicing di caket tempatna.

Upami anjeun hoyong terang langkung seueur, klik di dieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.