Gugur 2017 bakal langkung haneut tibatan normal

gugur 2017

Pamanasan global ngahasilkeun suhu anu normal anu normal pisan. Gugur asup ka beulahan bumi kalér dinten ayeuna tabuh 22 02 sareng bakal dimimitian ku suhu anu luhur. Spanyol aya dina defisit cai, bahkan ngeureunkeun siklus hidrologis.

Hujan henteu diperkirakeun ngaleuwihan defisit cai, sabab ramalan hujan pikeun bulan-bulan gugur henteu pati pikaresepeun. Naon anu bakal murag 2017?

Langkung suhu sareng kirang hujan

gugur haneut

Mangsa mangtaun-taun, ukuran suhu beuki luhur beuki luhur. Wint sareng usum gugur langkung hampang sareng suhu na langkung luhur. Salaku tambahan, rezim hujan turun sareng henteu cekap pikeun nyéépkeun deui cai anu diséépkeun dina waduk-buuk di sakumna samenanjung.

Sanaos nalika bulan gugur sapertilu hujan taunan biasana dikumpulkeun, pikeun ayeuna, unjukan iklim mayunan Oktober anu kirang hujan. Kurangna ramalan hujan pikeun bulan Oktober bakal mangaruhan khususna di daérah Extremadura sareng belah kidul na Andalusia, sareng ka tingkat anu langkung alit di daérah Laut Tengah.

Nanging, aya anu ngarep-ngarep bakal datang dina bulan Nopémber sareng Désémber, dimana bakal aya hujan deui. Hujan bakal aya di ampir sadayana Spanyol, langkung kuat di Basque Country sareng Kapuloan Balearic.

Autumn kalayan suhu langkung

Sakumaha didadarkeun di sateuacan, usum gugur anu cukup haneut diperkirakeun, kalayan nilai anu luhur sareng anomali antara 1 sareng 1,5 derajat saluhureun rata-rata. Kanggo sasih Nopémber, 9,9 derajat diperkirakeun rata-rata (anu cukup haneut pikeun sadayana Spanyol) sareng dina Désémber kalayan 8 derajat rata-rata, ogé rada haneut.

Usum panas parantos panas pisan

usum panas panas

Sedengkeun pikeun usum panas anu bakal tamat dina dinten Jumaah, éta parantos janten haneuteun kadua ti saprak 1965 sareng ogé dina abad ka-2003, di tukangeun usum panas 25 di mana suhu rata-rata 2015 derajat, nyaéta di luhur usum panas 2016 sareng XNUMX, jalma éta parantos ngaleuwihan 0,2 sareng 0,5 derajat, tuturutan.

Rada sababaraha catetan suhu parantos rusak dina usum panas ieu. Salaku conto, di Córdoba 37 dinten parantos kacatet dina suhu na ngalangkungan 40 derajat. Anjeun tiasa ningali ieu sumping nalika Juni ngamimitian panas pisan, haneuteun saprak 1965 kalayan suhu rata-rata 3 derajat saluhureun normal. Juli sareng Agustus parantos ngaleuwihan suhu rata-rata ku 1 darajat.

Dina usum usum panas aya tilu gelombang panas: anu pangpayunna antara 13 sareng 21 Juni, anu kadua antara 12 sareng 16 Juli, di mana suhu usum panas anu pangluhurna kacatet, sareng anu ngalir antara dinten 2 dugi 6 Agustus.

Diantara suhu pangluhurna anu kacatet dina dinten gelombang panas dina bulan Juli, urang mendakan 46,9 derajat di Córdoba. Salaku tambahan, di 16 stasiun utama di Spanyol, suhu rata-rata usum panas ieu pang luhurna dina séri na ti saprak 1920.

Hujan nalika usum panas ieu

halodo di Spanyol

Sahenteuna, salami usum panas ieu parantos aya hujan 79 liter per rata méter pasagi. Nilai ieu 7% langkung luhur tibatan rata-rata.

Éta lembab atanapi lembab pisan di tengah samenanjung, Negara Basque, La Rioja, Navarra sareng Aragon, garing atanapi garing pisan di daérah kidul semenanjung, Catalonia, Galicia, kulon Castilla y León, Kapuloan Kanaria barat, sareng garing pisan di daérah anu ngalangkungan Andalusia kulon, kidul Extremadura, daérah alit antara Granada sareng Albacete sareng Kapuloan Kanaria barat.

Sanaos curah hujan rata-rata 7% langkung luhur tibatan normal, éta henteu cekap pikeun ngimbangan deficit hidrologis. Siklus hidrologis ditutup ku defisit 12%. Beuki panas, beuki seueur konsumsi cai sareng jumlah nguap cai langkung ageung, sahingga jumlah cai anu dibendung dikirangan drastis dina sadaya waduk di Spanyol.

Muga-muga hujan balik sareng waduk tiasa dipulut deui, sabab dina kaayaan beuki ngaraheutkeun. Watesan cai kedah dimimitian di seueur tempat dimana wadukna sahandapeun 30%.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.