Miocene fauna

El Miosin Éta salah sahiji tina dua jaman anu ngawangun éta Mangsa neogén dina Jaman Cenozoic. Ieu mangrupikeun waktos nalika parobihan anu hébat dina tingkat iklim, biologis sareng orogenik. Iklim ngagaduhan sababaraha turun naek dina suhu sareng ieu nyababkeun kamekaran suksés spésiés sato sareng pepelakan anu tiasa dirobih sareng sumebar di daérah lega. The Miocene fauna éta dicirikeun ku gaduh sato anu hirup babarengan dina ékosistem anu sami sareng anu sanés anu tiasa ngembangkeun lega.

Dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun sadaya ciri, épolusi sareng spésiés fauna Miocene.

Ciri utama

Miocene fauna

Salami waktos ieu aya turun naek dina suhu global. Dina awal Miosin kami mendakan suhu anu cukup handap anu naék lalaunan kalayan lumampah waktos. Kira-kira satengah musim, suhu haneut optimal dihontal pikeun sajumlah ageung tutuwuhan sareng spésiés sato pikeun berkembang berhasil.

Kasus mamalia, manuk sareng réptil sareng amfibi mangrupikeun hal anu paling tiasa ngébréhkeun salami periode ieu. Éta dipikaterang berkat rékor fosil penting yén aya spésimén anu nyicingan planét urang dina waktos éta.

Miocene mangrupikeun jaman anu lumangsung sakitar sakitar 8 juta taun ka pengker sareng mimiti sakitar 23 juta taun ka pengker. Salami periode waktos ieu kagiatan orogenik kuat pisan, nyababkeun rupa-rupa gunung ningkat. Di sababaraha tempat khusus di planét ieu kamekaran orogenik ngagaduhan akibat anu penting. Salah sahijina nyaéta krisis uyah Messinian.

Hatur nuhun kana parobihan orogenik ieu sareng suhu optimal anu paling haneut di panjuru planét seuseueurna mamalia, manuk, réptil sareng amfibi tiasa dirobih. Aya catetan fosil yén jumlah ageung sareng ragam mamalia aya dina waktos ayeuna. Sadaya fosil mangrupikeun ukuran anu bénten sareng karesep dahareun. Dipikanyaho yén mamalia mangrupikeun golongan sato anu ngalaman kamekaran pangageungna sareng diversifikasi.

flora

Macan fauna miocene

Sateuacan neraskeun nganalisis fauna Miocene, urang ogé kedah tumut kana akun. Ieu disababkeun kanyataan yén bagian ageung sasatoan anu aya dina Miocene nyaéta hérbivora. Bagéan ageung sato sareng pepelakan ieu dilestarikan ayeuna, janten bagian penting tina kaanekaragaman ékosistem anu hébat.

Salila Miosin ieu dititénan panurunan signifikan tina tingkat leuweung jeung leuweung. Ieu disababkeun ku ngirangan suhu anu mimiti mimitina di awal waktos. Salah sahiji alesan utama kunaon rohangan pepelakan dikirangan kumargi turunna hujan di dunya. Hasilna, seueur spésiés tutuwuhan kedah adaptasi sareng kaayaan hujan anu handap ieu.

Kusabab kitu, pepelakan hérbal sareng anu ukuranana leutik nyaéta anu mimiti nguasaan planét. Ieu pepelakan anu ngagaduhan kapasitas anu hébat pikeun tahan usum garing sareng ibun. Salami waktos ieu angiosperms mekar. Éta pepelakan anu ngagaduhan binih anu katutup.

Herbaceous nyaéta pepelakan anu gagangna henteu kai. Éta batang fléksibel sareng warna héjo sareng daun héjo. Éta aya dina kelompok sareng tahan pisan ka usum garing sareng suhu handap. Di sisi anu sanésna, urang mendakan chaparral na. Kaparéntal mangrupikeun jinis bioma anu mangrupikeun jinis vegetasi khusus anu katelah chaparros berkembang. Tangkal pondok ieu mangrupikeun rungkun kai leutik anu sanggup salamet dina kaayaan lingkungan anu ekstrim. Kaktus sareng bushes ogé dikembangkeun saimbang pisan.

Miocene fauna

Salami waktos ieu teu tiasa dibantah yén kelompok sasatoan anu kagolong kana fauna Miocene anu paling maju nyaéta mamalia. Aranjeunna berhasil mekar kadua mamalia leutik sapertos kelompok rodénsia, ka mamalia ageung sapertos sababaraha laut. Grup manuk ogé ngalaman ékspansi anu hébat dina jarak sareng kaayaanana. Sadaya ieu dipikanyaho berkat fosil spésimén anu parantos kapendak di panjuru planét.

Mamalia darat anu seueur nalika fauna Miocene nyaéta kieu:

  • Gomphotherium (punah): éta mamalia ageung anu ngagaduhan habitatna di daérah Eurasia. Ukuranna ngahontal 3 méter sareng salah sahiji ciri utami na nyaéta ngagaduhan dua pasang tusks anu cukup panjang sareng tahan.
  • Amphicyon: mangrupikeun spésiés sanés anu punah dinten ayeuna. Penampilanna nyaéta sato antara anjing sareng biruang. Ku awak anu cukup kompak, éta ngagaduhan 4 anggota awak kandel sareng buntutna panjang. Éta tiasa tumuh sa méter jangkung sareng dua méter panjangna sareng beuratna langkung ti 200 kilo.
  • merychippus: dinten ieu sato ieu punah. Éta sato leutik sareng dicirian ku ngagaduhan 3 ramo dina unggal dahan. Spésialis pikeun ngalih ngalangkungan terrains dikelompokkeun dina ingon-ingon pikeun ngangon. Dina tampilan na mirip kuda sareng zebras ayeuna.
  • Astrapotherium: sato sejen anu pupus ayeuna. Éta mangrupikeun salah sahiji mamalia panggedéna, beuratna dugi ka ton sareng ukuran 3 méter panjangna. Diantara ciri utama na nyaéta huntu na anu nunjukkeun yén éta hérbal. Aranjeunna tiasa ngalih ngalangkungan bumi anu garing sareng garing kusabab anggota awak anu ageung.
  • Megapédét: spésiés séjén anu kagolong kana urutan rodénsia. Ukuranana alit pisan sanaos ngahontal 3 kilo. Awak mirip sareng saré hare sarta awakna cukup kuat sareng ngembangkeun anggota awak tukangna. Di sisi anu sanésna, anggota awak payunna cekap cekap.

Sakumaha anu parantos urang sebatkeun sateuacanna, mamalia akuatik ogé parantos rada beda-beda dina waktos ieu. Dina kelompok manuk aya spésimén ageung sareng anu sanésna anu ngembangkeun insting salamet na sakedik. Sedengkeun pikeun réptil sareng amfibi, karnivora predator éta ngadominasi.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan fauna Miocene.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.