Méksiko terus ngocok ku gempa bumi anu kuat

gempa bumi Mexico September 2017

Gempa anyar di Mexico City kalayan intensitas 6,1 dina skala Richter. Éta parantos dihasilkeun salaku réplika skala 7,1 anu lumangsung dinten Salasa kamari. Pusat gempa bumi parantos aya di nagara Oaxaca, di beulah kidul nagara. Dina kasempetan ieu, kasaimbanganana parantos tilu korban. Hiji awéwé umur 80 taun sareng awéwé 52 taun duanana kaserang serangan jantung. Korban anu katilu nyaéta saurang lalaki ti kotamadya Asunción Ixtaltepec, tempatna di Isthmus of Tehuantepec.

Gangguan éta néwak tatangga nalika subuh nalika alarm kadéngéna sareng aranjeunna angkat ka jalan. Gempa anu anyar anu dugi ka ayeuna nyababkeun langkung ti 300 korban parantos aya dina émutan saréréa. Kusabab 7 Séptémber, dimana gempa bumi hébat 8,2 kajadian, aya 4.287 gempa susulan. Seueur-seueurna langkung alit, tapi sababaraha gedena 5,0 teras-terasan. Ieu dituduhkeun ku kapala SSN, Xyoli Pérez Campos.

Dina gilirannana, Pérez Campos parantos nunjukkeun yén henteu ogé aya hubungan antara gempa susulan. «Dugi ka ayeuna, nganalisa awal kasus anu ditalungtik sigana nunjukkeun yén teu aya hubungan sanaos aranjeunna jalan. Tapi dina prinsipna, kusabab jarak 600km antara gempa sareng kanyataan yén 12 dinten parantos lungsur ti kajadian kahijina, teu mungkin aya hubungan, "tambahna.

Gempa bumi Mexico parantos micu rasa sieun di Los Angeles

 

gempa bidadari muka taneuh badag

Gambar fiksi. Ngagambarkeun gempa bumi kahareup di Los Angeles

Los Angeles, sacara praktis ibukota seismik Amérika Serikat, parantos naekeun kasieun pikeun kamungkinan gempa bumi. Sajumlah ageung anu nyerang Méksiko dina sababaraha dinten terakhir, parantos nyababkeun gelombang kasieun diantara penduduk. Seueur kulawarga parantos angkat ka supermarket atanapi toko sapertos "SOS Survival Products" di Van Nuys beulah kalér Los Angeles.

Senter, radio, pemurni cai, jatah katuangan militér ... Sadayana tiasa dibayangkeun salamet sababaraha dinten dina kasus hipotetis tina ngimpina. Éta skénario anu dimungkinkeun anu bakal hiji dinten kajantenan sareng diarepkeun di Los Angeles. Kapastian yén gempa bumi anu hébat bakal aya anu teu tiasa diragukeun, dilema di dieu nyaéta iraha éta bakal kajadian. Éta ngeunaan anu Maha Ageung. Naha anjeun resep terang ngeunaan anjeunna?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.