Bulan Méi 2017 mangrupikeun haneuteun kadua kumargi aya catetan

Suhu naék saprak 1880

Gambar - Iklim Gavin

Upami 2016 mangrupikeun taun anu paling haneut dina sajarah, taun ayeuna sigana moal ditingalkeun. Kami parantos ngaluncurkeun usum panas sareng gelombang panasKalayan catetan 38-42ºC di seueur daérah di nagara éta, suhu laut 3-4 higherC langkung luhur tibatan biasana, sareng diperkirakeun ogé bulan-bulan payun langkung haneut tibatan normal. Aya naon?

yen suhu rata-rata global naék. Henteu ngan urang hirup dina sataun anu teu biasa di dieu di Spanyol, tapi parobihan di penjuru bumi Bumi. Bukti ieu nyaéta Laporan Iklim Planét: dina Méi 2017 suhu anu kacatet nyaéta 0,83ºC di luhur rata-rata abad ka-XNUMX, sahingga nangtung dina 14,8ºC.

Bulan Méi 2017 sakitar ngaleuwihan rékor Méi taun kamari: éta ngan ukur henteu gaduh 0,05ºC. Janten, éta mangrupikeun bulan Méi anu paling haneut dina catetan. Tapi hal anu paling matak pikahariwangeun nyaéta ti Pébruari 2015 dugi ka Méi 2017 parantos aya 14 ti 15 bulan anu paling haneut ti saprak 1880, anu nunjukkeun yén pemanasan global mémang mangrupikeun kajadian anu kajantenan.

Samentawis éta, présidén Amérika Serikat, Donald Trump, parantos mundur nagara na tina Perjanjian Paris ngalawan perubahan iklim, anu nyababkeun réaksi anu pikasieuneun di langkung ti 250 kota di Amérika Serikat.Walikota Iklim"330 walikota anu parantos ditandatanganan badé nyandak tindakan anu diperlukeun pikeun ngabendung perubahan iklim, numutkeun akun 'Europa Pencét'.

Térmométer kai

Émut yén Amérika Serikat tanggel waler pikeun 40% hutang dunya pikeun karusakan iklim, Numutkeun panilitian anu diterbitkeun dina 'Alam Robah Iklim'. Masih, sanés ngan ukur aranjeunna kedah nyandak tindakan, tapi ogé sakumna dunya: upami urang teraskeun ngotorkeun Bumi dina 2100 éta bakal bénten pisan sareng anu urang terang ayeuna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.