Laut Tengah rentan pisan kana parobihan iklim

Érosi di Andalusia

Di sadaya tempat anu ngagaduhan iklim Tengah aya kajadian anu panasaran: dina bulan anu paling panas, curah hujan mangrupikeun fenomena meteorologis anu henteu biasana kajadian. Nyatana, dina sababaraha waktos usum garing tiasa tahan mangbulan-bulan, anu ngajantenkeun kaayaan langkung parah.

Sanaos kitu, ékosistem kalintang euyeub ku jumlah sato sareng spésiés tutuwuhan, anu mendakan tempat cicing tanpa kedah tiris teuing sapertos di daérah kutub, atanapi panas teuing sapertos di gurun panas. Tapi sadayana aya dina bahaya sabab kanaékan suhu sareng polah manusa.

Sakumaha anjeunna ngajelaskeun ka Astuti Muhtar Francisco Lloret, présidén Paguyuban Spanyol Terestrial Ecology (AEET) sareng profésor Ékologi di Universitas Otonom Barcelona, Henteu ngan ukur seueur spésiés sato sareng pepelakan hirup di daérah Mediterania, California, Chili tengah, kidul-kulon Australia sareng kidul Afrika Kidul, tapi ogé seueur jalmi.

Dampak anu dilakukeun ku manusa kana lingkungan hirup ageung pisan, utamina dina taun-taun ayeuna di mana pariwisata ngalaman paningkatan anu lumayan. Ngan di Mallorca (Kapuloan Balearic), taun kamari nambahan 12,7% langkung dugi ka Juli. Sanaos urang henteu ngan ukur kedah nyarioskeun perkawis pariwisata, tapi ogé ngeunaan déforestasi, panyerang spésiés anu nyerang sareng kahuruan leuweung.. Dina pengertian ieu, Lloret parantos ngingetkeun yén jumlah sareng inténsitas na sapertos anu nyegah vegetasi anu diduruk tina régenerasi.

Halodo di Spanyol

Sareng sadayana, nalika suhu rata-rata global ningkat. Janten spésiés anu hirup di gunung, sakedik-sakedik ngalih ka luhurna. Numutkeun ka profésor AEET, kami parantos telat pikeun nyegah parobihan iklim, ayeuna mangrupikeun patarosan "henteu sumping engké".


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.