Laut Okhotsk

Laut Okhotsk

Dinten ayeuna urang badé nyarioskeun perkawis laut anu ngamandian basisir nagara-nagara Rusia sareng Jepang. Nya perkawis Laut Okhotsk. Tempatna di belah kalér-kulon laut Samudera Pasipik di basisir Asia Tenggara. Mangrupikeun laut anu parantos dibentuk ku cara panasaran sareng penting sacara ékonomi ayeuna.

Dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun ngeunaan sadaya ciri, formasi sareng pentingna Laut Okhotsk.

Ciri utama

Laut Okhotsk di Rusia

Éta laut anu ngamandian basisir nagara-nagara Rusia sareng Jepang. Total wilayahna 1.6 juta kilométer pasagi sareng tempatna aya di belah kulon kalér Samudra Pasipik. Éta ngagaduhan wates anu ditetepkeun ku beulah kalér garis pantai Siberia, di belah kulon ku pulau Sakhalin, di wétan ku Semenanjung Kamchatka sareng Kapuloan Kuril. Basisir kalér pulau Hokkaido Jepang mangrupikeun wates kidul laut ieu.

Formasi na parantos panasaran saprak dibentuk dina dua juta taun ka pengker salaku hasil tina umur és anu berturut-turut. Pembekuan sareng pencairan anu teras-terasan parantos ngahasilkeun aliran anu cekap dina walungan buana pikeun tungtungna mandi basisir ieu. Dasar laut handap handap di kalér jeung kulon tapi éta kaala rada jero nalika urang ka kidul. Dina bagian deet kami mendakan rata-rata ngan ukur 200 méter. Nalika urang angkat ka beulah kidul kami mendakan titik anu paling jero anu perenahna di Lombang Kuril. Daérah paling jero ieu sakitar 2.500 méter.

Laut Okhotsk Éta menonjol pikeun gaduh basisir buana kalayan ciri luhur sareng taringgul. Aranjeunna biasana sapertos gawir sareng seueur batu sareng jangkungna. Walungan hébat ngalir ka basisir ieu anu tuang na nyaéta Amur, Tugur, Uda, Okhota, Gizhiga sareng Penzhina. Urang bakal nyarioskeun perkawis anu munggaran engké kusabab éta anak perusahaan utama sareng anu ngurus nambihan seueur cai ka laut.

Di sisi anu sanésna, di basisir pulau Hokkaido sareng Sakhalin ciri na rada handap. Gawirna langkung alit sareng kirang taringgul katingalina. Ieu nangtoskeun yén kaasinan langkung handap dina cai basisir belah kalér sareng kalér-kalér. Gerakan arus Laut Okhotsk jarum jam. Ieu biasana kajadian kumargi ayana di beulahan bumi beulah kalér. Cai haneutna salju ti Laut Jepang nuju beulah kalér ngalangkungan Selat Tartary. Selat ieu tanggung jawab misahkeun Sakhalin ti buana.

Cai ieu ogé ngaliwatan Selat Perouse anu aya diantara Sakhalin sareng Hokkaido. Bagéan séjén anu eupan kana Laut Okhotsk nyaéta perairan laut anu sedeng anu asalna ti Pasipik ngaliwatan saluran ti Kuriles.

Iklim Laut Okhotsk

laut beku

Hayu urang tingali kumaha iklim laut ieu. Mangrupikeun tempat anu paling tiis di Asia Wétan. Dina usum usum, iklim sareng rézim termal mirip pisan sareng Laut Arktik. Nyaéta, siga laut anu perenahna di kutub kalér. Suhu handap sapanjang taun. Daérah-daérah anu aya Kaler, Kalér, sareng Kulon ngalaman cuaca anu parah nalika usum salju. Ieu kusabab pangaruh anu aya di buana Asia kana iklim. Parantos dina sasih Oktober dugi ka April urang mendakan suhu anu saenyana handap kalayan rata-rata di handapeun 0 derajat. Suhu ieu teras-terasan sareng tahan waktosna ngajantenkeun laut janten beku.

Di beulah kidul sareng kidul na ngagaduhan iklim laut anu langkung enteng sabab caket sareng Samudera Pasipik. Hujan taunan rata-rata nyaéta 400 mm di belah kalér, 700 mm di beulah kulon sareng sakitar 1.000 mm di kidul sareng tenggara. Sanaos beulah kalér kirang hujan, suhu na langkung handap sareng laut beku.

Aspék ékonomi Laut Okhotsk

pulau kuril

Sakumaha urang disebatkeun dina awal tulisan, laut ieu henteu ngan ukur penting tina sudut pandang biologis tapi ogé tina sudut pandang ékonomi. Hayu urang analisa heula kaanekaragaman hayati laut ieu. Mangrupikeun salah sahiji laut anu paling produktif di dunya. Sareng éta nyaéta saluran cai na ngabantosan saluran cai anu ageung jumlah cai dieusian ku nutrisi anu nguntungkeun sumebarna kahirupan. Salaku tambahan, éta ngagaduhan patukeuran arus laut anu kuat sareng ningkatna perairan laut jero anu dieusian ku nutrisi sareng mangrupikeun faktor anu nguntungkeun pikeun ngembangkeun kaanekaragaman hayati.

Flora diwakilan utamina ku seueur jinis ganggang. Ganggang ieu dipikaresep sacara komersial pikeun réa produk. Di fauna na, kerang, keuyeup, landak laut, sareng anu sanés, menonjol. Sedengkeun pikeun spésiés lauk anu penting pisan komérsial, urang ngagaduhan herring, pollock, cod, salmon, jst. Sanaos proporsina langkung alit, Laut Okhotsk ogé dicicingan ku sababaraha mamalia laut, kalebet lauk paus, singa laut sareng anjing laut.

Pancing lauk penting pikeun ékonomi Rusia. Pangiriman biasa anu ngahubungkeun palabuhan wétan Rusia lumangsung ngalangkungan Laut Okhotsk. És usum salju anu nutupan laut beku ieu mangrupikeun halangan pikeun patalimarga laut, nalika usum panas éta kabut. Sanaos ngagaduhan kapentingan komérsial anu hébat, bahaya pikeun nganapigasi daérah ieu. Sejen bahaya anu tiasa urang tampi nalika nganapigasi laut ieu nyaéta arus anu kuat sareng batu anu beuleum. Aranjeunna tiasa nyababkeun patah parahu sareng kacilakaan anu teu dihoyongkeun.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan Laut Okhotsk sareng ciri-cirina.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.