Kurangna tindakan Spanyol dina Pasatujuan Paris dikritik

rajoy-puncak-iklim

Pasatujuan Paris Éta mangrupikeun kajadian bersejarah di mana langkung ti 103 nagara parantos sapuk pikeun ngirangan émisi gas rumah kaca. Ku cara kieu, pangaruh manusa kana iklim diréduksi sareng épék dahsyat tina perubahan iklim dikirangan.

Nanging, dina ngalawan ieu parobihan iklim anu sigana bersejarah sareng ngagaduhan akibat hébat dina skala global, Spanyol sigana henteu ngiringan. Sanaos kanyataanna Spanyol mangrupikeun salah sahiji nagara paling rentan Nyanghareupan épék parobihan iklim, éta henteu acan meratifikasi Pasatujuan Paris.

Organisasi lingkungan Spanyol utama parantos nyempad kinerja goréng anu dipiboga ku Spanyol dina gempungan iklim di Marrakech (COP22). Pamaréntah Spanyol dipimpin ku Mariano Rajoy éta henteu acan meratifikasi Pasatujuan. Kusabab Spanyol parantos sareng pamaréntah di jabatanana salami 10 bulan, Perjanjian éta henteu acan diratifikasi. Béda sareng padamelan téknis anu hadé ti Kantor Parobihan Iklim, profil politik Pamaréntah dina COP ieu henteu disatujuan. Kanyataan yén Présidén Mariano Rajoy henteu ngahadiran gempungan iklim negeskeun yén, dina agénda na, parobihan iklim diturunkeun kana kategori anékdot.

Numutkeun ka organisasi lingkungan Spanyol anu paling penting sapertos Greenpeace, Friends of the Earth, Ecologists in Action, WWF sareng SEO / BirdLife, Spanyol parantos ngahadiran gempungan iklim sapertos anu dilakukeun dina gempungan Paris. Nyaéta, tanpa aya kamajuan dina masalah perubahan iklim.

Pamaréntah Spanyol mundur dina masalah perubahan iklim. Éta dilangkungan nagara-nagara sapertos Jérman, Perancis, Portugal, Swédia atanapi bahkan paska Brexit United Kingdom sorangan.

Dina akhir gempungan iklim di Marrakech, para lingkungan hirup sapuk pikeun nganuhunkeun sadaya kakuatan politik sareng perwakilan parlemén di Spanyol pikeun ngarobih perang ngalawan perubahan iklim "Dina sumbu pusat Déwan ieu konsensus", kumargi "éta bakal janten kagagalan pikeun sadayana upami henteu sapertos kitu".


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.