Kumaha polusi mangaruhan urang

polusi lingkungan

Pencemaran lingkungan Ieu mangrupikeun urutan dinten sareng sanaos anjeun henteu sadar sareng merhatoskeun pisan, éta négatip mangaruhan sakumna awak. Kumaha pangaruh polusi ka urang?

Hirup di kota ageung ngakibatkeun polusi lingkungan anu luhur pisan sareng anu tiasa gaduh épék hampang sapertos ngan ukur iritasi panon kana panyakit anu langkung serius. Teras kuring ngajelaskeun sabab-musababna tina polusi lingkungan ieu sareng kumaha pangaruh polusi ka urang.

Nyababkeun polusi lingkungan

Polusi lingkungan ieu diwangun ku émisi zat toksik anu aya dina hawa sapertos karbon monoksida, walirang dioksida atanapi nitrogén oksida. Sadaya zat ieu mangaruhan awak dina bentuk iritasi dina tikoro, batuk, kasusah dina napas atanapi bahkan kaserang panyakit jantung kronis. Pikeun nyingkahan ieu, disarankeun ulah kaluar pikeun kagiatan luar nalika tingkat polusi luhur teuing. Saran anu sanésna henteu cicing caket inti naon waé anu seueur lalu lintas atanapi pabrik.

Hawa di kota-kota utama dunya henteu bersih pisan sareng dicirikeun ku hawa na polusi loba pisan. Polusi ieu disababkeun ku seueur faktor sapertos, contona, gas-gas anu kaluar tina mobil atanapi industri ageung sareng anu ngabentuk lapisan polusi anu ageung dina atmosfir. Lapisan kokotor ieu Dina sababaraha kasus éta nyegah sinar panonpoé tina cahaya na lengkep sareng ogé mangaruhan sacara serius kana kasihatan jalma.

Kumaha pangaruh polusi ka urang?

polusi

Polusi lingkungan diberekeun di luhur sadayana ku kaleuleuwihan mobil di kota ageung sareng anu ngotorkeun karbon monoksida, nitrogén oksida sareng karbon dioksida. Mimiti Éta bahya sareng dina dosis alit ngahasilkeun nyeri sirah, pusing sareng kacapean. Ku kontra, oksida nitrogén aranjeunna ngabahayakeun pisan pikeun jalma anu kaserang asma. Akhirna, karbon dioksida sanés polusi teuing tapi pangaruhna pamanasan global pangeusina

Aya beuki seueur polutan anu urang hirup dina unggal dinten sareng éta ogé nyababkeun ningkat sensitipitas pernapasan, sajaba ningkatkeun alergi yén urang tiasa gaduh. Tanpa ragu, polusi mangrupikeun hal anu tiasa diminimalkeun sabisa-bisa sareng pikeun ieu urang kedah tanggel waler sareng konsumsi sareng ngamajukeun tindakan-tindakan anu ngaminimalkeun emisi gas kana atmosfir.

Ayeuna anu anjeun terang kumaha pangaruh polusi ka urangMeureun anjeun kedah linggih sareng ngeunteung kumaha hawa anu dihirupkeun ayeuna mangaruhan anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   haIOS cenahna

    IEU AYA LOBA JAUH

  2.   Valentina cenahna

    Halo, kumaha kabarna? Abdi hoyong terang, ieu sadayana ngeunaan kontaminasi

  3.   rodolfo castañio cenahna

    Abdi nyobian pisan

  4.   ALEJANDRA GENSOLLEN RODRIGUEZ cenahna

    Hatur nuhun pisan .... kuring ngan ukur ngagunakeunana pikeun laporan