Kumaha parobihan iklim mangaruhan kana pamindahan masarakat?

Imigrasi

Salah sahiji akibat parah tina perubahan iklim nyaéta mendakan diri anjeun dina kaayaan anu kedah ningalkeun anu parantos di bumi anjeun sapanjang hirup anjeun. Naha kusabab badai anu ngancurkeun kota anjeun, naékna permukaan laut anu ngancam bumi, atanapi halodo anu ngirangan cadangan cai gancang-gancang anu nyababkeun maotna kusabab kurangna cai di daérah anjeun, anjeun moal ngagaduhan pilihan. tibatan milarian kahirupan anu langkung saé.

Manusa mangrupikeun sato anu calakan pisan anu parantos terang kumaha adaptasi sareng ngajajah sadaya penjuru dunya, tapi alam parantos aya kueh pastel dihareupeun urang. Kieu carana parobihan iklim mangaruhan kana pamindahan masarakat numutkeun data ti Observatorium Kapindahan Internal (IMDC).

Salila 2016 aya sababaraha bencana alam anu nempatkeun jutaan jalma di sakumna dunya pikeun uji. Ngan di Kuba, Taufan Mateus maksa sajuta jalma ngungsi, henteu kaetang anu kedah angkat ogé kusabab kaleungitan bumi na.

Di Filipina, topan anu kuat sareng badai tropis anu kuat ampir 15 juta manusa aranjeunna kapaksa ninggalkeun nagara. Di Myanmar, gempa bumi sareng banjir muson ngungsi langkung ti 500.000 jalma di 2016.

Kapindahan manusa dina 2016

Pindahan manusa kusabab konflik (kolom kadua sareng katilu) sareng bencana alam.
Gambar - Internal-displacement.org

Di Asia, sareng langkung khusus di Cina sareng India, kanaékan gurun pasir sareng kurangna sumberdaya dasar, ogé polusi lingkungan, parantos nyababkeun langkung ti tujuh juta sareng langkung ti dua juta jalma tuturutan.

Numutkeun ka UNHCR, Badan Pangungsian PBB, rata-rata 21,5 juta jalma parantos diasingkeun unggal taun ku ancaman anu aya hubunganana sareng iklim saprak 2008. Upami ieu teras teu aya tindakan pikeun nungkulan perubahan iklim, jumlah éta diperkirakeun bakal naék.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.