VIDEO: Kumaha pangaruh angin topan dina awak manusa?

Taufan

Homo sapiens ti saprak na muncul, sok hoyong terang langkung seueur. Panasaran mangrupikeun hal anu lahir sareng urang, tapi kadang ngarah urang ngalakukeun hal-hal anu tiasa janten gélo pikeun langkung ti hiji. Nalika ngeunaan fenomena cuaca sapertos badai atanapi puting beliung, aya anu bakal ngalakukeun anu mustahil pikeun deukeut sakumaha urang tiasa.

Para ahli ngudag badai aranjeunna ngalakukeun éta aman, sareng éta hiji-hijina cara anu kedah dilakukeun. Kunaon Kunaon awak manusa, polos tur saderhana, henteu tiasa ngalakukeun nanaon ngalawan kakuatan alam. Sampel ieu nyaéta percobaan ieu anu dilakukeun ku meteorologist Jim Cantore, dirékam kana pidéo sareng diunggah dina saluran YouTube The Weather Channel.

Angin Hurricane vs. Jim Cantore

Kuring ningali pidéo Hurricane Maria anu parantos diunggah kana YouTube, nalika kuring mendakan. Pikiran anu munggaran kuring nyaéta: "Jim Cantore ngalakukeun hal-hal gélo anu hadé deui? Ieu janji ". Enya enya, deui. Abdi henteu terang naha anjeun bakal émut artikel anu kami terbitkeun di 2015, sareng pidéo dibéntangan ku Cantore anu kaget pisan sareng bagja sabab anjeunna parantos tiasa ningali ku panon nyalira kumaha kilat murag dina bentang salju, hal anu henteu biasa pisan. Ogé, ayeuna anjeun lebetkeun torowongan angin dimana anjeun kedah ngalawan kakuatan simulasi badai Kategori 5.

https://youtu.be/pmJ8tXTcCfE

Sakumaha anjeun tiasa tingali, éta tina kirang tina langkung. Pikeun kéngingkeun ideu ngeunaan naon anu anjeun raoskeun, anjeun kedah terang naon waé kategori badai sareng kakuatanana:

  • Kategori 1: laju angin antara 119 sareng 153km / jam. Éta nyababkeun banjir di sapanjang basisir, sareng sababaraha karusakan di palabuhan.
  • Kategori 2: laju angin antara 154 sareng 177km / jam. Ruksak hateup, panto, sareng jandéla, ogé daérah basisir.
  • Kategori 3: laju angin antara 178 sareng 209km / jam. Éta nyababkeun karuksakan struktural di gedong alit, khususna di daérah basisir, sareng ngancurkeun bumi mobile.
  • Kategori 4: laju angin antara 210 sareng 249km / jam. Éta nyababkeun karuksakan nyebar kana struktur pelindung, hateup gedong leutik runtuh, sareng pantai sareng teras-terasan dirusak
  • Kategori 5: laju angin langkung ti 250km / jam. Éta ngancurkeun hateup gedong, hujan ageung nyababkeun banjir anu tiasa ngahontal lantai handap gedong anu aya di daérah basisir, sareng évakuasi daérah padumukan panginten diperyogikeun.

Kumaha pangaruh gaya angin topan dina awak manusa?

Siklon ditingali ku satelit

Jalma-jalma katégori 1 parantos langkung ti cukup sahingga kulit pipi parantos gerak sareng ngirangan kasaimbangan anjeun. Upami anjeun pencét langsung dina nyanghareupan, kasusah napas biasana cukup signifikan. Bayangkeun upami aranjeunna kategori 5 angin ... Ku kakuatan éta, aranjeunna tiasa ngajantenkeun kami ngapung tanpa masalah.

Sareng Cantore kakeunaan dirina ka aranjeunna, sareng anjeunna aya. Puas parantos ngahontal rékor.

penting: Komo upami anjeun gaduh kasempetan, ENTONG caket siklon. Upami badai atanapi puting beliung, anjeun kedah ngajaga diri di tempat anu aman, sareng waspada kana ramalan cuaca sepanjang waktos.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.