Kumaha hujan asam dihasilkeun

kumaha hujan asam dihasilkeun di lingkungan

Salah sahiji akibat paling parah tina polusi udara nyaéta hujan asam. Éta mangrupikeun masalah lingkungan anu serius anu disababkeun ku kagiatan industri manusa. Sanaos seueur pilem anjeun tiasa ningali musibah anu disababkeun ku fenomena ieu, kusabab jalma-jalma henteu terang Kumaha hujan asam dihasilkeun.

Kituna, urang bakal bakalan tulisan ieu pikeun nyaritakeun kumaha hujan asam lumangsung sareng naon akibat na.

Ciri utama

Émisi gas rumah kaca

Jenis curah hujan ieu aya hubunganana sareng polusi atmosfir kusabab éta kabentuk ku interaksi kalembaban hawa sareng sulfur dioksida, sulfur trioxide sareng oksida nitrogén sanés anu aya di atmosfir. Konsentrasi gas ieu ningkat ku kagiatan manusa. Upami teu kitu, hujan asam bakal kajantenan dina kaayaan anu khusus, sapertos haseup anu dileupaskeun nalika gunung bitu.

Gas ieu asalna tina produk sapertos minyak, sababaraha limbah, haseup pabrik, sareng lalu lintas kendaraan. Fénoména ieu parantos janten masalah di bumi kusabab ningkatna frékuénsi. Éta nyababkeun karuksakan unsur alam sareng infrastruktur buatan manusa.

Kumaha hujan asam dihasilkeun

pembangkit listrik tenaga nuklir

Kanggo terang kunaon éta berdampak negatif kana unsur alami sareng jieunan manusa ieu, urang kedah ngartos kumaha hujan asam dihasilkeun. Patalina sareng hujan asam, tiasa disebatkeun yén panyabab langsung tina pencemaran lingkungan nyaéta kagiatan manusa sapertos operasi pabrik, tempat umum sareng pemanasan bumi, pembangkit listrik, kendaraan sareng kagiatan sanésna.

Umumna dipercaya yén nalika urang nyarioskeun akibat tina hujan asam, urang yakin yén kami sanés anu nyababkeun fenomena ieu. Nyatana, jumlah émisi industri pikeun suasanana bénten sareng jumlah émisi anu dikaluarkeun ku jalma anu khusus. Nanging, leres ogé yén aya langkung seueur jalma di dunya tibatan industri.

Ieu ngajantenkeun urang ngémutan deui naha épék ieu leres-leres disababkeun ku polah sagala hal sacara gembleng. Émut, fenomena ieu ngandung karbon dioksida, anu tiasa salju, és, sareng kabut. Dina hal halimun, disebat halimun asam sareng éta ogé tiasa nyababkeun résiko kaséhatan upami anjeun napas.

Sadaya ieu ngajadikeun cai rada asam. PH cai hujan biasana 5,6, tapi pH hujan asam biasana 5 atanapi bahkan 3 upami asam pisan.. Pikeun ngabentukna, cai anu aya dina hawa tiasa kontak sareng campuran gas anu urang sebatkeun tadi. Gas ieu anu dibarengan cai ngahasilkeun asam sulfat, anu ngajantenkeun cai hujan langkung asam. Dua asam sanés ogé kabentuk, sapertos asam sulfat sareng asam nitrat. Nalika cai anu langkung asam ieu murag, éta bakal ngancurkeun lingkungan anu aya.

Konsékuansi pikeun manusa sareng lingkungan

kumaha hujan dihasilkeun

Ayeuna urang bakal ningali deui naon anu lumangsung nalika hujan asam mimiti turun. Tumiba di darat, cai, leuweung, gedong, kendaraan, jalma, jsb. Kalayan ieu, urang parantos tiasa nyarios yén lingkungan sacara sadayana parantos buruk.

Bahan-bahan polutan anu dipancarkan ku pembakaran produk minyak bumi henteu ngan ukur ngotorkeun daérah tempat diproduksi, tapi ogé tiasa ngarambat jarak jauh ku angin, nepi ka rébuan kilométer. Sateuacan ngagabung sareng Uap, janten asam tur murag salaku présipitasi. Sanaos disebat hujan asam, présipitasi ieu tiasa lumangsung dina bentuk salju, hujan es, atanapi kabut. Sadaya ieu nyarioskeun yén pembentukan hujan asam tiasa lumangsung di hiji bagéan dunya sareng turun di tempat anu sanés.

Kanyataan yén nagara anu henteu ngotorkeun kedah sangsara akibat batur anu henteu, nyaéta anu henteu diidinkeun ku nagara éta. Langkung ti naon waé, sabab ieu akibat tina hujan asam sareng nagara-nagara anu henteu disalahkeun pikeun émisi batur anu bakal sangsara:

  • Pangasaman cai: Mangrupikeun pangaruh ka lingkungan anu nyababkeun karuksakan serius ka sadaya kaanekaragaman hayati boh dina widang kuantum boh daratan. Boh flora sareng fauna kapangaruhan sareng cai na henteu tiasa diinum deui. Sadaya ieu nyababkeun kanaékan pangobatan salajengna sareng paningkatan dina biaya cai minum.
  • Nyababkeun karuksakan serius ka vegetasi: sadaya daérah leuweung sareng leuweung ruksak dina tingkat flora sareng fauna.
  • Émut yén salami prosés hujan asam nyampur sababaraha komponén kimia sareng sanésna anu parantos aya dina taneuh. Kanyataan ieu akhirna nyuburkeun taneuh nutrisi. Urutan utama ieu nyaéta seueur pepelakan anu maot sareng sato anu ngadukung diri dina pepelakan ieu tungtungna maot kusabab pangaruh tina ranté trofik.
  • Ngancurkeun kahirupan sadaya mikroorganisme anu tanggung jawab ngalereskeun nitrogén. Ieu nyababkeun langkung seueur nitrogén di lingkungan.
  • Éta ngaruksak sadaya permukaan buatan buatan manusa, nyiptakeun pangaruh korosif dina jangka panjang bahan sapertos kai, plastik sareng batu. Anjeun ngan ukur kedah ningali yén seueur arca sareng tugu parantos parah ruksak ku seringna hujan hujan asam di tempat-tempat anu terkontaminasi.
  • Asam anu aya dina hujan ogé nyababkeun kanaékan pangaruh rumah kaca.

Solusi pikeun hujan asam

Kusabab konsékuansi ieu, aya sababaraha kamungkinan solusi sapertos kieu:

  • Ngurangan tingkat émisi walirang nitrogén di pabrik, kendaraan, manaskeunJeung sajabana
  • Ningkatkeun tanaga anu diperpanjang sareng ningkatkeun kinerja téknologi pikeun ngirangan émisi kana atmosfir.
  • Ningkatkeun konsumsi angkutan umum pikeun ngirangan panggunaan kendaraan pribadi.
  • Pangirangan konsumsi listrik di bumi
  • Ngurangan panggunaan zat kimia pikeun pepelakan sareng tatanén.
  • Melak langkung seueur tatangkalan
  • Didik sakumna penduduk pikeun ngagabungkeun kabiasaan hirup anu langkung saé anu kirang ngotorkeun.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa langkung terang ngeunaan kumaha hujan asam lumangsung sareng naon akibatna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.