Ieu peta pangaruh parobihan iklim di Spanyol

Daérah Alam Doñana

Sedengkeun Donald Trump, présidén Amérika Serikat, parantos mutuskeun nilar Pasatujuan Paris, pangaruh tina parobihan iklim teras-terasan karaos di panjuru dunya. Di Spanyol kami bakal ngagaduhan seueur masalah pikeun adaptasi upami suhu rata-rata global terus ningkat.

Anjeun panginten mikir yén naékna tingkat kajahatan atanapi lebur glasier henteu aya hubunganana sareng nagara, tapi kami bakal lepat sakumaha diperingatkeun ku laporan »Fakta sareng inohong pikeun Hukum ngeunaan Parobihan Iklim sareng Transisi Énergi» disiapkeun ku anjeunna Observatorium Kelestarian.

Spanyol mangrupikeun nagara rentan pisan kana parobihan iklim. Épék na nyaéta uji coba sajumlah ageung spésiés sato sareng tutuwuhan, sapertos ptarmigan, bunglon atanapi grouse, anu ngagaduhan gerakan anu ngirangan sareng nungtut ku kaayaan Ecological Ecological na.

Di sisi anu sanésna, nagara éta mangrupikeun salah sahiji ti saeutik daérah di Uni Éropa anu bukti ilmiah nawiskeun a réduksi produktivitas tatanén.

Halodo di Spanyol

Ku kanaékan suhu sareng lebur glasier, naékna permukaan laut mangrupikeun tantangan anu sanés pikeun daérah Spanyol. Laporan ti Departemen Lingkungan Hidup tipayun ningali éta cai bakal nyerang 8% ti beulah kalér pantai semenanjung sareng Laut Alboran dina tilu dasawarsa ka payun, anu naékna 20 séntiméter.

Naha aya anu dilakukeun pikeun nungkulan parobihan iklim? Henteu seueur teuing. Data panganyarna anu sayogi ti Badan Lingkungan Éropa nunjukkeun éta antara taun 1990 sareng 2014 total émisi karbon dioksida ningkat 17,5%, samentawis di Uni Éropa aranjeunna murag ku 23%. Dina 2015, 40,4% tina total émisi CO2 sumping tina pembangkit listrik tanaga listrik atanapi industri minyak.

Émisi karbon dioksida

Janten, nagara Éropa anu kedah mésér langkung seueur hak émisi saimbang sareng émisi na. Dina buku buku cek, éta tiasa "ngimbangan" 65 juta ton anu dikirim ka atmosfir di 2015 nyalira. Karunya pisan yén teu acan dipikaharti yén sipat anu bersih sareng hirup moal tiasa dipésér.

Anjeun tiasa ningali peta ku ngalaksanakeun malik di dieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.