Kieu kumaha cuaca di Kepulauan Balearic di 2038

Mallorca

Sanaon sesah pisan pikeun terang kumaha kaayaan iklim dina sapuluh taun atanapi langkung, dinten ayeuna urang gaduh program anu tiasa ngabantosan ahli meteorologi sareng peminat cuaca ngagaduhan ideu ngeunaan naon anu tiasa kajantenan. Janten, tilas diréktur teritorial Badan Météorologi Nagara (AEMET) di Kapuloan Balearic, Agustí Jansà, tiasa ngajelaskeun hal-hal anu pikahariwangeun pisan ka Diario de Mallorca.

Numutkeun ka ahli, kacuali parantos dilaksanakeun tindakan drastis, kahareupna katingalina rada kulawu. Ieu bakal janten iklim di Kapuloan Balearic di 2038.

Naék tilu gelar

Dina waktos ayeuna, suhu rata-rata planét naék kira-kira 1,4 derajat Celsius ti saprak 1880. Éta sigana mah nilai anu henteu penting, tapi masih cekap pikeun ngarusak rékaman penting unggal taun. Ogé, di Nusantara Balearic ku taun 2038 suhu bakal dugi ka 3 derajat langkung luhur nalika usum panas. Usum salju bakal teras lemes, kalayan nilai-nilai anu tiasa dugi ka satengah derajat langkung luhur. Janten parasaan yén aya "teu gugur" bakal teras-terasan tumuh bari lami.

Upami urang nyarioskeun suhu laut, dina usum usum panas éta tiasa dugi ka tingkat anu langkung luhur, anu bakal ngagaduhan implikasi pikeun posidonia sareng, ogé, pikeun fauna.

Tingkat laut bakal naék 25 séntiméter

25 séntiméter anu diantisipasi yén bakal naék dina prinsipna henteu tiasa seueur, tapi upami urang nganggap ibukota propinsi anu sami, Palma, ampir dina permukaan laut, éta tipayun yén sababaraha pantai bakal kapangaruhan. Sareng éta henteu disebatkeun yén nalika badé ngaregepkeun sareng cai ngambek, résiko banjir ngan bakal nambahan.

Upami aya hal anu positip dina sadayana ieu, pastina éta cukup parantos diinvestasikeun sahingga sahenteuna satengah tina mobil anu medar listrik, sahingga urang bakal ngagaduhan pulau anu langkung sepi.

Pantai Cala Millor di Mallorca

Pikeun maca berita lengkep, klik di dieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Tatiana cenahna

    Sagala rupa anu kajantenan di bumi kusabab manusa tibatan ngancurkeun habitat urang urang bakal ngurus éta salaku hal anu paling berharga anu urang gaduh, ulah buru-buru ngarobah iklim, éta sababna urang kedah ngamimitian ngurus planét urang kalayan kirang déforestasi pikeun mareuman sato jsb