Poto: Ieu anu katingali ku dunya salami »Earth Hour»

Bumi Jam

Sabtu kamari, 25 Maret, ngagaduhan waktos anu khusus: ti 20.30 dugi ka 21.30 wengi di masing-masing nagara lampu dipareuman pikeun ningkatkeun kasadaran ngeunaan parobihan iklim. Éta Jam Bumi, sakitar 60 menit anu kedahna teras-teras, unggal dinten, nalika urang ngahontal titik dimana urang kabur kaluar rohangan bari ngotoranana.

Tapi kami henteu bakal nyarioskeun perkawis anu pikasediheun, tapi ngeunaan foto-foto éndah anu anjeunna tinggalkeun dina tanggal 25 Maret 2017. Kieu katingalina dunya dinten éta.

Kuil Wat Arun di Bangkok

Kuil Wat Arun di Bangkok. Gambar - Ambito.com

Ampir 7000 kota ti langkung ti 150 nagara anu ilubiung dina »Earth Hour», acara anu World Wide Fund for Alam (WWF) parantos diayakeun salami 10 taun. Acara éta saderhana saderhana: éta diwangun ku mareuman lampu sababaraha jam, tapi nalika jutaan jalma ngalakukeun éta, hasilna tiasa spektakuler. Sakumaha parantos.

Brazil, Bangkok, Madrid, Bilbao, sareng seueur deui anu sanés hoyong ngiringan kana acara hébat ieu anu parantos ngajangjikeun janten bersejarah, kusabab waktos ieu, sareng sapertos biasana, ratusan gedong lambang parantos ditambihan kana daptar anu aslina dina poék salami sajam, sapertos Kremlin Moskow.

Sydney salami Bumi Jam

Sydney (Australia). Gambar - David Gray 

Anu mimiti ngagungkeun éta nyaéta urang Australi, anu aranjeunna mareuman Sasak Harbour sareng Opera House Sydney, kota dimana prakarsa ieu timbul dina 2007. Dina waktos éta ngagaduhan partisipasi sakitar 2000 usaha sareng 2,2 juta jalma, tapi taun payun aya 50 juta pamilon ti 35 nagara.

Menara Tokyo, Jepang

Menara Tokyo (Jepang). Gambar - Issei Kato

Di Asia aranjeunna ogé hoyong nyumbang gandumna tina keusik. Di Jepang, Tokyo Tower katingali sapertos kieu ti 20.30 wengi dugi ka 21.30 wengijeung Di ibukota Thailand Bangkok, candi Wat Arun anu ikonik nunjukkeun kaindahan karajaanna nalika wengi tina Saptu.

Madrid salami Bumi Jam

La Cibeles sareng La Puerta de Alcalá di Madrid. Gambar - Victor Lerena

Spanyol ogé henteu hoyong ditingalkeun ogé. Madrid ngagabung sareng prakarsa ku mareuman La Cibeles sareng Puerta de Alcalá; bari Bilbao mareuman téater Arriaga:

Bilbao

Teater Arriaga, di Bilbao. Gambar - Miguel Toña

Sareng anjeun, naha anjeun mareuman lampu? 🙂


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.