Kebon gorgonia Ékuador terancam ku pemanasan global

Gambar - Enelmar.es 

nu kebon gorgonian éta ékosistem ésénsial pikeun seueur sato laut, sapertos lauk. Nanging, nalika planétna haneut bisa ngaleungit salaku akibat tina jamur patogén, utamina ti Aspergillus sydowii, Anu janten tanggung jawab utama pikeun maotna gorgonians di Karibia.

Numutkeun kana panilitian anu dilakukeun ku panaliti ti Déwan Tinggi pikeun Panélitian Ilmiah (CSIC) sareng diterbitkeun ku jurnal PLOS One, upami kaayaan lingkungan robih, jamur ieu tiasa maéhan gorgonians of Ékuador, dimana pikeun ayeuna éta dina kaayaan laten.

Aya total 17 spésiés jamur berpotensi patogénik pikeun gorgonians anu parantos kauninga di basisir Pasifik Ékuador. Sadayana tiasa nyababkeun karusakan anu signifikan, tapi éta A. sydowii, anu nyababkeun panyakit katelah aspergillosis, mangrupikeun anu paling ngabahayakeun tina sadaya mikroorganisme ieu.

Numutkeun ka panaliti CSIC M. Mar Soler Hurtado, ti National Museum of Natural Science, »ayana patogén ieu, khususna tina A. sydowii, ngingetkeun urang kana résiko poténsial pikeun kasalametan kahareup komunitas bentik ieu. Kukituna, jenis ieu studi penting pisan dina ékosistem ieu, dimana jamur ieu, jauh tina ngan ukur mangaruhan gorgonians, sacara henteu langsung bakal nyerang seueur organisme, ngalambangkeun salah sahiji bahaya utama anu nyanghareupan biodiversiti di seluruh dunya.

Gambar - cram.org

Pagawéan éta, anu parantos dilaksanakeun ku panaliti ti National Museum of Natural Science sareng Royal Botanical Garden, nunjukkeun ka urang salah sahiji seueur buktina anu aya, saéstuna, parobihan iklim lumangsung sareng parantos waktuna pikeun ngukur diperyogikeun pikeun nyegah tempat anu megah sapertos kebon gorgonian tina tungtungna ngaleungit salamina.

Anjeun tiasa maca pangajian di dieu (Éta dina basa Inggris).


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.