Olimpiade Usum tiis. Naha kontinuitas anjeun dina bahaya?

Gaya bébas luncat dina Olimpiade

Gaya bébas luncat dina Olimpiade

Ngan genep kota anu parantos ngayakeun Olimpiade Usum dina abad ka pengker dinten ayeuna bakal cekap pikeun nampi aranjeunna. Bahkan pikeun perkiraan iklim anu paling konservatif, ngan 11 ti 19 kota anu janten tuan rumah Olimpiade Musim Dingin tiasa ngalakukeun éta dina sababaraha taun ka pengker numutkeun survey anu dilakukeun ku University of Waterloo (Kanada) sareng Managemen Center di Innsbruck (Austria).

Warisan budaya festival olahraga usum salju di dunya beuki nambahan résiko numutkeun pernyataan ku Profesor Daniel Scott, kapala panilitian di Organisasi Pariwisata Dunya (WG) sareng diréktur panilitian ieu. "Kirang na kirang daérah anu tradisional patali sareng olahraga usum salju tiasa janten tuan rumah Olimpiade a dunya terpanas"saur.

Kami nunjukkeun yén tempat-tempat anu kapilih deui janten tuan rumah pertandingan, sapertos Squaw Valley (AS), Garmisch-Partenkirchen (Jérman), Vancouver (Kanada) sareng Sochi (Rusia) moal ngagaduhan iklim anu cocog. Diperyogikeun pikeun host kana kaulinan pikeun pertengahan abad 6. Kalayan paningkatan anu diarepkeun pikeun puluhan taun ka handap, ngan XNUMX kota anu parantos nampi aranjeunna bakal ngajaga kaayaan cuaca anu saé pikeun perayaan aranjeunna.

Ngatur kota Olimpiade Usum tiis

Ngatur kota Olimpiade Usum tiis

Laporan ieu museurkeun kana kamungkinan teras-terasan Olimpiade Usum tiis ngeunaan hal kajadian perubahan iklim. Éta argumen anu kuat pikeun ningali kumaha émisi mangaruhan nagara-nagara anu ngatur kaulinan, sareng panginten ku cara ieu bakal tiasa narik perhatian Komite Olimpiade Internasional (ICO) sareng pamimpin dunya utama yén pangirangan émisi kedahna dilaksanakeun. cape.

Kabutuhan strategi pangendali résiko iklim pikeun panitia kaulinan parantos ningkat kusabab kanyataanna suhu harian rata-rata dina bulan Pébruari, nyaéta nalika diayakeunana, parantos ningkat tina 0,4ºC antara taun 1920 sareng 1950, dina 3,1ºC antara 1960 sareng 1990, dugi ka 7,8ºC ngahontal abad XXI.

Dinten ayeuna bakal sesah ngabayangkeun pamekaran anu nyugemakeun tina kaulinan tanpa nganggo sumberdaya buatan pikeun ngahasilkeun és sareng salju, sapertos anu dilakukeun dina dasawarsa mimiti perayaan aranjeunna.

Panilitian nunjukkeun yén dina kasuksésan pertandingan, ngagaduhan cuaca anu pikaresepeun penting pisan, sedengkeun cuaca anu goréng mangrupikeun tantangan anu paling hébat anu disanghareupan ku panitia panitia. Kaayaan hawa nunjukkeun kamungkinan nyiapkeun gim sareng tiasa langsung mangaruhan acara di jero ruangan sareng di luar ruangan, ogé kompetisi luar ruangan, kanyamanan para penonton, angkutan sareng pisibilitas sareng jadwal siaran tipi.

Panilitian ieu ogé nalungtik kumaha kamajuan téknologi sareng stratégi anu dikembangkeun langkung ti sababaraha dasawarsa parantos dianggo pikeun nungkulan résiko météorologi nalika Olimpiade Usum tiis.

Teknologi sapertos salju tiruan, pendinginan buatan, sareng prediksi beresolusi tinggi ayeuna janten komponen anu penting pikeun gim anu suksés. Sanaos "ngalangkungan kamajuan téknologi, aya watesan anu henteu tiasa stratégik résiko iklim ayeuna" saur Profesor Scott. "Kira-kira tengah abad ieu, watesan-watesan ieu bakal diatasi di sababaraha kota anu nyayogikeun pertandingan-pertandingan éta."

Munculna panilitian ieu masihan urang kasempetan anu hadé pikeun muhasabah implikasi jangka panjang anu aya parobihan iklim dina dunya olahraga sareng warisan budaya dunya gerakan Olimpiade. Éta ogé ngungkabkeun yén pikeun sababaraha kota sareng daérah anu resep ngatur kaulinan, dinten anu diperjuangkeun janten langkung caket unggal dinten.

Inpormasi lengkep: Taun 2013 bakal janten anu ka tujuh haneuteun saprak aya rékamanPeleburan bakal aya akibat dramatis dina akhir abad ka


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.