Ringkesan cuaca pikeun 2017

meteorologi 2017

2017 parantos réngsé sareng urang badé ngalaksanakeun kasaimbangan meteorologi anu parantos ngantunkeun urang. Ti salju di pantai Levante, ka hawa ngadeukeutan 40 derajat dina usum salju, ieu mangrupikeun kasimpulan tina 2017.

Naha anjeun hoyong ningali tonggong cuaca taun ayeuna?

Ringkesan taun

badai ana

Salila 2017, suhu anu henteu normal caket 40 derajat dina tungtung usum salju parantos kacatet. Di sisi sanésna salju salju di tempat anu teu biasa sapertos pantai Levante. Badai munggaran anu parantos dipasihan nami anu saé, Ana, ogé parantos kajantenan, ku sabab kitu, ieu parantos sataun rada benten sareng sésana sareng anu kaabadianana tiasa disababkeun ku akibat tina parobihan iklim.

Dina Januari 2017 éta salju di permukaan laut, hal anu henteu acan katingali salami 30 taun di kota sapertos Torrevieja, Denia, Jávea atanapi Malaga. Badai ieu, anu cukup kuat, nyababkeun ragrag langkung ti dua puluh menara tegangan tinggi, nyéépkeun rébuan jalma tanpa listrik. Salaku tambahan, puluhan supir kajebak di jalan sareng seueur panumpang karéta.

Pébruari mangrupikeun sasih paling handap bulan, dimana hujan ngahontal tingkat 36% langkung luhur tibatan rata-rata normal, ragrag langkung ti 150 liter per méter pasagi di Malaga sareng sakitar 200 liter poin di belah kidul-kulon.

Aya sababaraha episode angin kencang, hujan sareng salju kalayan ombak anu kuat di mana anginna ngaleuwihan 100 kilométer per jam, nyésakeun langkung ti 11 urang cilaka ku turun hateup sareng kacilakaan lalu lintas.

Langkung panas sareng kirang hujan

seuneu doñana

Bulan Maret panas pisan, ngadaptarkeun suhu anu luhur pisan pikeun waktos dimana urang aya. Sababaraha rékaman parantos rusak sareng éta mangrupikeun anu sanés tina sababaraha bulan taun nalika hujan langkung ti biasana. Malah di Alicante sareng Barcelona anjeunna ngahontal étakakasih genep kali langkung seueur tibatan biasana dina hiji dinten.

Dina bulan April kami mendakan perairan ageung anu ngagubragkeun tangkal, lampu jalan sareng mebel di Menorca sareng usum garing anu bakal lumangsung dina sésana taun diumumkeun.

Mei mangrupikeun taun anu panas pisan, kalayan sababaraha catetan suhu, anu keuna 38 derajat di Ourense atanapi 37 di Granada.

Sanaos éta sanés masalah meteorologi, urang moal tiasa nyimpulkeun taun tanpa namina seuneu anu kajantenan di Doñana. Muncul nalika gelombang panas munggaran anu kajantenan dina Juni, janten anu paling haneut sapanjang abad. Bencana lingkungan anu parah parantos dialaman, sapertos seuneu Doñana, musibah biologis lengkep. Dina cordoba suhu 44,5 derajat kacatet.

Dina Juli, suhu anu pangluhurna kacatet di stasiun utama, 46,9 derajat di Córdoba, sareng sababaraha observatorium mecah catetan pikeun présipitasi sadidinten salaku akibat tina badai anu aya hubunganana sareng DANA, hiji fenomena anu diulang dina akhir Agustus sareng éta nyababkeun turunna suhu anu seukeut dina dinten-dinten akhir liburan.

Dina bulan Agustus suhu 29 derajat disaksian, ngaleuwihan ku dua darajat anu didaptarkeun taun ka tukang dina tanggal anu sami.

Halodo paling parah dina sajarah

halodo di Spanyol

Séptémber parantos janten bulan anu paling garing dina abad ieu, dimana wadukna tingkat kritis sareng dimana, dina sababaraha masarakat, anu tadina ditutupan ku cai ti taun 60-an mimiti muncul.

Dina Oktober kami ngalaman jalanan Hurricane Ophelia caket daérah Galicia anu nganyenyeri kaayaan seuneu anu sumebar ka Portugal sareng Asturias. Langkung 35.000 hektar lahan dikurebkeun, 70% langkung seueur kawasan dibakar tibatan taun kamari.

Tungtungna, dina bulan Nopémber sareng Désémber hujan mimiti turun, sanaos henteu cekap pikeun ngaraihkeun tingkat kritis. Dina Désémber tiasa ningali badai anu namina nyalira, Ana, dibentuk ku prosés cyclogenesis ngabeledug.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.