Kaseueuran Hispanik AS prihatin ngeunaan parobihan iklim

parobihan iklim

Parobihan iklim Éta mangrupikeun masalah lingkungan dina skala global anu merhatikeun masing-masing manusa anu cicing di planét ieu. Aya jalma anu sadar sareng anu sanésna henteu. Aya séktor penduduk anu henteu nganggap yén parobihan iklim tiasa janten ancaman langsung, tapi éta, upami éta mangrupikeun ancaman anu nyata, éta bakal di masa depan anu jauh yén éta moal giliran aranjeunna ngalaman éta.

Survei Hispanik anu hirup di Amérika Serikat parantos dilakukeun pikeun milarian perséntase diantarana anu leres-leres prihatin ngeunaan parobihan iklim sareng pangaruh na anu dahsyat. Polling dilakukeun saatos pamilihan umum ka kapersidenan AS dimana anjeunna meunang Donald Trump.

Survei ieu ngungkabkeun kaprihatinan pikeun lingkungan anu dipiboga ku Latinos. Perhatosan ieu parantos tilu kali lipat dina opat taun ka pengker, sanaos masalah sapertos ékonomi, padamelan sareng pendidikan mangrupikeun masalah utami anu paling merhatoskeun penduduk Hispanik. Numutkeun kana hasil polling sareng survey, 88% tina pamilih Hispanik nyatakeun tingkat kaprihatinan ngeunaan lingkungan sareng perubahan iklim. Ngarecah hasil ieu, 53% ngaku yén éta leres hariwang pisan pikeun épék anu parantos katingali sareng caket, 24% rada prihatin jeung nyalira 11% tenang kalayan topik ieu.

Jajak pendapat parantos diterbitkeun ku organisasi anu mayungan lingkungan Sierra Club sareng Latinos Héjo. Organisasi ieu ogé nyorot dina panilitianna yén 71% Hispanik anu milih dina pamilihan umum yakin yén penting pisan pikeun matuh Pasatujuan Paris dina raraga nindak pangaruh tina parobihan iklim. Éta sababna seuseueurna pamilih Hispanik nganggap yén éta kedah janten prioritas pikeun Donald Trump pikeun nuluykeun rundingan sareng tungtunan Perjanjian Paris. Salaku tambahan, di tingkat régional, aranjeunna ngadesek présidén maksakeun peraturan anu langkung ketat pikeun merangan polusi cai sareng udara, ogé inisiatif énggal pikeun ngagedekeun produksi sareng pamekaran téknologi énergi anu terbarukan.

Tungtungna, organisasi ngantebkeun yén dukungan tina kawijakan ieu kedah tetep henteu robih dina sadaya kelompok jalma anu ngawangun Amérika Serikat, paduli gender, umur atanapi ras.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.