Kapuloan Balearic, aya di KTT Iklim (COP22)

joan-tukang sihir

KTT Iklim Dunya (COP22) anu diayakeun di Marrakech, tujuanana pikeun ngawatesan 2 darajat Celsius kanaékan suhu rata-rata planét. Pikeun kéngingkeunana, sadaya nagara anu nandatanganan Pasatujuan Paris kedah ngagaduhan partisipasi anu aktip ambéh aranjeunna tiasa tetep nuturkeun gerakan internasional sareng debat, sareng ngeuyeuban draf Hukum ngeunaan Perubahan Iklim anu nuju disusun.

Maka, sanaos kanyataan yén Spanyol nandatanganan Perjanjian tapi henteu bakal diratifikasi dugi ka 2017, Kapuloan Balearic parantos aya di COP 22.

Joan Groizard, sutradara umum Energia i Canvi Climàtic (Énergi sareng Parobihan Iklim), mangrupikeun wawakil komunitas Balearic. Pamaréntah ogé nyarios yén aranjeunna damel »ngahasilkeun sinergi sareng hubungan sareng daérah sanés sareng kapuloan kanggo ngabagi réfléksi, prihatin sareng garis tindakan anu umum".

Pangaruh tina parobihan iklim di Kapuloan Balearic

Kapuloan Balearic mangrupikeun nusantara dimana, kusabab ayana geografisna, hujan umumna handap. Badai anu ngaliwat belah kalér-kulon nagara condong ngahontal kapuloan anu tos sepuh pisan, anu aya di tengah laut anu ampir katutup, nyaéta dina laut anu dihakan ngan ukur ku cai Atlantik anu ngaliwatan Selat ngeunaan Gibraltar.

Nalika planét haneut, di pulau-pulau urang ningali kumaha usum panas manjangan beuki loba sareng gugur ampir ngaleungit. Pikeun ieu kedah ditambih hujan anu kirang sareng kirang, anu mangrupikeun masalah anu serius upami urang tumut kana akun yén bagian ageung tina panghasilanana asalna tina wisata. Sakumaha ahli meteorologi Agustí Jansà ngajelaskeun dina a wawancara pikeun koran El Mundo, di Kapuloan Balearic suhu naék 2 derajat dina 40 taun, sareng éta, sanaos sigana sakedik, saleresna seueur.

halodo

Ngeunaan naékna permukaan laut, éta tiasa naék antara 30 séntiméter sareng hiji méter dina akhir abad ka, maka pantai bakal surut.

Kusabab sadaya alesan ieu, COP 22 penting pisan, kumargi Waktosna kanggo nangtoskeun kumaha komitmen bakal dilakukeun épéktip pikeun merjuangkeun parobihan iklim.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.