Jérman ngalaman pangaruh parobihan iklim

Stasion listrik nuklir

Konsékuansi tina parobihan iklim dialaman di sakumna dunya. Tanpa jalan jauh, taun 2015 ieu, parantos seueur bencana alam: gempa bumi di Nepal, letusan gunungapi sapertos Cabulco, gelombang panas anu nyababkeun nyawa seueur jalma di seueur penjuru dunya ... Sigana mah Anceman awon pikeun umat manusa parantos aya di dieu, sareng éta tetep di dieu.

Jérman ngalaman pangaruh parobihan iklim.

Khususna, usum halodo anu ngaruksak kebon tegalan, ogé nginum waduk cai. Numutkeun ka panaliti Mojib Latif ti Universitas Kiel, ieu henteu langkung ti tanda-tanda anu teu jelas ngeunaan akibat tina parobihan anu lumangsung dina iklim parantos mimiti karasa. Sareng sanés ngan éta, tapi upami henteu dilaksanakeun pikeun ngirangan épék na, boh usum garing sareng hujan bakal beuki sengit, ngarusak warga boh patani.

Latif salajengna nyatet yén, sababaraha taun ka pengker, dua fenomena ieu (halodo sareng hujan) ningkat dina frékuénsi. Upami ieu teras diteraskeun, saurna, ti taun 2050, upami ramalan anu dikembangkeun ku panaliti kacumponan, moal aya pilihan tapi adaptasi.

Parque

Taman tiasa janten salah sahiji konci pikeun ngirangan pangaruh parobihan iklim

Sedengkeun pikeun parobihan iklim Latif mangrupikeun kanyataan, aya anu sanés anu masih resep janten skeptis. Tapi, numutkeun ramalanna, nuju akhir abad ka, patani kedah nyanghareupan karugian anu signifikan, hal anu dina gilirannana bakal mangaruhan penduduk, kumargi kamungkinan pisan harga pangan bakal naék kusabab seueur permintaan sareng produksi anu sesah.

Tapi anjeun kedah optimis, sareng masih aya kasempetan pikeun ngalambatkeun perubahan iklim. Konperénsi PBB bakal diayakeun di Paris dina bulan Désémber, sareng éta ngan ukur ngantosan perjanjian sahingga sadaya nagara di dunya merangan masalah serius ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.