Investasi dina infrastruktur héjo mangrupikeun konci pikeun langkung adaptasi sareng perubahan iklim

Danau San Mauricio

Alam hirup. Nanging, manusa modéren sigana nyobian ngaluarkeunana tina peta, henteu sadar yén dirina sorangan milikna. Nyatana, éta mangrupikeun bagian tina teka-teki dasar anu ngabentuk planét urang.

Kadang-kadang disebut Gaia atanapi Ibu Bumi ku pengikut kapercayaan naturalistik anyar, kanyataanna urang hirup dina dunya anu beuki parah. Sareng, sakumaha urang terang, unggal tindakan ngagaduhan réaksina, gancang atanapi engké. Tapi tetep sareng sadayana aya ogé rohangan pikeun réfléksi sareng diajar, dina hal ieu, ngeunaan infrastruktur héjo.

Sareng éta pisan anu dilakukeun ku Lingkungan Hydraulics Institute of University of Camtabria sareng Yayasan Biodiversiti di tilu taman nasional Spanyol: Picos de Europa, Guadarrama sareng Sierra Nevada. Di tempat-tempat anu saé ieu ngamajukeun proyék anu nalungtik kumaha desain infrastruktur héjo sareng restorasi leuweung pikaresep adaptasi kana perubahan iklim.

Salah sahiji hal anu aranjeunna lakukeun nyaéta linggih sareng ngobrol sareng manajer taman-taman éta pikeun ngajarkeun aranjeunna modél sareng ngararancang infrastruktur héjo anu cocog gumantung kana rupa bumi sareng kaayaan iklim anu sami. Salaku tambahan, aranjeunna bakal nganjang ka masing-masing daérah ieu sasarengan sareng manajer, diréktur sareng téknisi kanggo nunjukkeun modél robih tutupan vegetasi sareng perubahan iklim, hal anu bakal kapaké pisan, contona, mulangkeun sisi walungan atanapi lamping, atanapi pikeun ngamajukeun daérah leuweung anu tangtu.

Taman Nasional Ordesa

Di sisi séjén, Serangkaian simulasi iklim bakal dilaksanakeun pikeun meunteun pangaruh parobihan dina iklim anu bakal kajadian kira-kira taun 2050. Janten, bakal tiasa terang langkung atanapi kirang naon anu bakal kajantenan di tengah abad upami dinten ayeuna teu aya anu ngajagi leuweung, atanapi upami, sabalikna, aya tindakan anu dilakukeun supados aranjeunna langkung tiasa adaptasi sareng perubahan iklim.

Sadayana, aranjeunna ngarepkeun yén daérah héjo Spanyol sareng kaanekaragaman hayati anu megah tiasa teras-terasan aya.

Kanggo inpo nu leuwih lengkep, klik di dieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.