India ngawangun bumi héjo pikeun ngabatesan parobihan iklim

Ngawangun bumi héjo di India

Gambar - Amit Dave

India, nagara katilu pangotorna di dunya, siap ngalakukeun sagala cara pikeun ngirangan émisi karbon dioksida na. Salah sahiji ukuran anu parantos mimiti dilakukeun nyaéta ngagunakeun bahan pribumi sareng didaur pikeun ngawangun bumi héjo.

Naha aranjeunna bakal ngarobih cara ngawangun? Jawabanana saderhana: sektor konstruksi mangrupikeun salah sahiji anu paling ngotoran. Sareng sanés ngan ukur éta, tapi éta ogé ngarusak lingkungan ku cara anu brutal, sabab leuweung sareng leuweung gelisah sareng sumber daya alam dikonsumsi.

Pembina Top India Ku cara kieu, aranjeunna bakal ngamimitian ngadamel sahenteuna lima kalima imah anu bakal diwangun sustainable antara ayeuna sareng 2022. Prakarsa ieu henteu ngan ukur bakal ngurus planét ku masihan matérial tilas kahirupan anu kapaké, tapi ogé bakal ningkatkeun kasadaran dina industri pangwangunan nagara éta. Nagara anu padumukna gancang pisan.

Di daérah perkotaan nyalira, sakitar 20 juta bumi diperyogikeun diwangun, janten pikeun matuh ka Pasatujuan Paris, nalika nagara éta komitmen pikeun ngirangan émisi na ku sapertilu, Menteri Perumahan, dipimpin ku Konsorsium Kapamingpinan Perumahan Berkelanjutan (SHLC) ngabiayaan pangwangunan bumi héjo.

Pagawe India

Bumi héjo ieu bakal ngirangan Émisi karbon dioksida 0,2 juta tonKusabab anu ngagaduhan bumi sapertos kitu bakal ngahémat 198 juta kilowatt sataun dina konsumsi listrik sareng 108.000 juta liter cai.

Ka hareupna aranjeunna ngarepkeun ngan ukur nawiskeun bumi héjo, numutkeun ka Jainin Desai, kapala desain sareng kelestarian di Mahindra Lifespaces.

Mudah-mudahan gancang atanapi engké bumi héjo didamel di panjuru dunya.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.