Iklim sagara

Iklim sagara

Dina tulisan samemehna urang ningali naon rupa-rupa jinis iklim anu aya. Kami ngalakukeun kasimpulan umum daptar sababaraha ciri utama masing-masing. Nanging, dinten ieu urang badé rinci ngeunaan salah sahiji na. Nya perkawis Iklim sagara. Ogé kawanoh salaku iklim maritim sareng utamina dicirikeun ku usum tiris tiis atanapi sedeng tanpa usum panas anu biasa sapertos urang biasa.

Dina tulisan ieu urang bakal nyarios sacara jero ngeunaan iklim sagara sareng ciri-cirina. Salaku tambahan, anjeun bakal tiasa terang daérah dunya dimana waé iklim sapertos kieu. Naha anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis éta? Anjeun kedah tetep maca.

Karakteristik iklim sagara

ciri iklim sagara

Jenis iklim ieu ngagaduhan ciri anu henteu ngagaduhan bédana anu jelas antara musim taun anu diwakilan ogé. Ieu ngandung hartos yén kisaran suhu dimana urang ngalih sok sami. Suhu biasana henteu luhur pisan, sabalikna. Wint biasana umumna tiis atanapi hampang, sareng usum panas masih hampang sareng hujan.

Ieu biasana daérah dunya dimana langit ditutupan ku awan dina unggal taun. Éta mangrupikeun daérah anu panonpoé sono. Pikeun jalma anu cicing di daérah sapertos Andalusia sareng Costa del Sol éta méwah mangrupikeun dinten anu cerah dina sataun sareng urang henteu ngahargaan. Di dieu usum panas teu kaampeuh, garing sareng panas pisan. Nanging, pikeun urang asing anu asalna ti salah sahiji tempat ieu dimana suhu sok handap, éta méwah.

Kota-kota anu paling terkenal di dunya anu kalebet iklim sagara nyaéta Dublin, London, Bergen, Bilbao, Paris, Brussel, Amsterdam, Hamburg, Melbourne sareng Auckland. Iklim sagara condong ngagaduhan seueur kagiatan badai sabab ayana dina sabukna angin badai ti beulah kulon. Awan, sakumaha anu parantos kami sebatkeun, teras-terasan teras dina sababaraha waktos aranjeunna ngalih ka jangkung caket pisan permukaan bumi.

Kisaran suhu biasana handap pisan, janten biasana aya hareupeun anu teu panas teuing atanapi tiis.

Suhu sareng hujan

London mendung langit

Poto ku Garry Knight

Dina jenis iklim ieu, suhu usum tiis ngajadikeun aranjeunna rada tiis sareng usum panas hampang pisan. Saha waé anu parantos nganjang ka London tiasa mastikeun. Éta langit biasana ditutupan ku awan kalayan suhu caket 10 derajat dina pertengahan Maret sareng usum panas anu tiis pisan.

Suhu rata-rata di daérah ieu nalika usum salju paling tiis nyaéta 0 derajat. Ieu nyaritakeun yén suhu di handapeun nol sababaraha dinten. Sabalikna, salilana bulan anu paling haneut urang mendakan suhu rata-rata dihandap 22 derajat. Ieu nunjukkeun yén usum panas hampang pisan sareng éta bakal saluyu sareng naon di Andalusia anu bakal janten awal musim semi.

Sedengkeun pikeun hujan, aranjeunna lumayan dipercaya sareng disebarkeun ogé sapanjang taun. Reliable ngarujuk kana kanyataan yén aranjeunna henteu biasana pikasieuneun atanapi ngabahayakeun sakumaha anu sering terjadi di Spanyol sareng ogé ngajamin sumberdaya cai anu saé. Éta biasana dina bentuk hujan, sanaos sababaraha daérah ngalaman hujan salju unggal taun dina usum salju. Kaayaan mendung anu teras-terasan umum pisan. Conto séjén kota anu diliput ku awan nyaéta Seattle. Seattle ditutupan ku awan 6 ti 7 dinten saminggu.

Bulan dimana hujan pangpanjangna aya di antara Oktober sareng Mei. Normal pikeun daérah-daérah ieu ngalaman sahanteuna hiji hujan salju unggal taun. Upami kota-kota anu ngagaduhan iklim sapertos ieu aya di lintang di belah kalér, aranjeunna bakal sering ngalaman langkung hujan salju unggal taun.

Nyababkeun iklim sagara

cuaca sagara di Seattle

Kami badé nyobian ngajelaskeun alesan pikeun iklim ieu. Urang kedah émut yén kota-kota anu dialami iklim ieu caket kana seueur cai sapertos sagara atanapi danau ageung. Awak cai ieu penting pisan dina ngawangun karakteristik iklim. Di daérah anu caketna laut, hawa henteu bénten-bénten, sabab angin anu kaluar tina laut ngatur suhu.

Ieu sababna dina iklim jero rohangan kisaran suhu ekstrim pisan, sareng musim anu jelas dina sataun. Pikeun ngartos ieu langkung saé. Di barat laut Éropa kami mendakan arus anu asalna ti Teluk Atlantik Kalér. Élmuwan mikir yén éta alesan naha aya usum tiris anu langkung ringan di sadaya daérah caket basisir kulon.

Iklim sagara henteu teras dipendakan di lokasi basisir, tapi ogé di sababaraha paralel anu lintang-tengahna. Aliran sanés anu mangaruhan kana iklim nyaéta aliran jet kutub. Arus ieu nyababkeun tekanan, badai sareng payuneun lemah di tempat dimana ayana. Nalika aliran jet paling aktip dina usum gugur sareng usum salju, iklim sagara tanggung jawab nyiptakeun sering halimun, langit mendung, sareng girimis teras-terasan. Ieu ciri anu ngadominasi di kota-kota kalayan jenis iklim ieu.

Sabalikna, di iklim séjén resep Mediterania tekanan tinggi dina waktos haneutna usum panas sareng cinyusu, ngadorong méga jauh tina hujan sareng ngajaga kaayaan anu stabil, panas sareng garing pisan.

Variasi subtropis

bentang iklim sagara

Aya sababaraha jinis iklim laut ieu. Kami mendakan subtropis anu lumangsung di daérah anu jangkungna luhurna diantara tropis. Daérah subtropis kalayan iklim ieu ngagaduhan kirang curah hujan nalika usum usum salju sareng langkung seueur matahari. Normal pikeun ningali yén di daérah ieu sok aya waktos usum semi kalayan suhu anu hampang sareng pikaresepeun.

Aranjeunna henteu biasana ngalaman salju di usum salju. Suhu rata-rata dina usum salju aya di luhur 0 derajat (dina sababaraha taun suhu rata-rata 10 derajat kacatet) sareng dina usum panas tetep rada luhur tibatan 22 derajat sakumaha anu urang tingali sateuacan. Ragam iklim sagara ieu Éta lumangsung di Copacabana, di Bolivia, Sichuan sareng Yunnan.

Kuring miharep kuring parantos ngabantosan pikeun langkung ngartos iklim sagara sareng naha éta asalna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.