HYPERCAN: Taufan anu paling kuat anu tiasa aya!

topan ti luar angkasa

Hypercan, éta nami anu élmuwan julukan naon anu bakal janten topan pangageungna anu tiasa aya di Bumi, ngarobih kategori 5 anu nunjukkeun gedena maksimum klasifikasi topan numutkeun skala Saffir-Simpson. Teu acan pernah kajantenan, tapi ayana teu tiasa disingkirkeun, sanaos kanggo ieu, urang kedah payuneun kaayaan anu pas pisan. Téori nunjukkeun, yén upami kaayaan sapertos kitu aya, Hypercan tiasa dihasilkeun, sareng henteu, urang henteu siap pikeun éta.

Hypercan mangrupikeun Hurricane Mega sareng Angin 800km / jam, laju caket pisan kana kecepatan sora tina 1235km / jam. Pikeun kéngingkeun ideu, urang bakal gaduh angin pasang surut anu sami dipancarkeun ku bom atom, caket kana situs detonasi na. Angin ieu ku cara anu teras-terasan, bakal ngancurkeun sagala rupa anu aya di jalanna, kalayan tingkat galak anu henteu pernah katingali sateuacanna. Éta sigana siga jauh teuing kamungkinan pikeun ngémutan. Memang éta, tapi aya sababaraha kaayaan anu sampurna anu tiasa dilakukeun.

Kaayaan kajadian Hypercan

puting beliung di kota

Hurricane super ieu éta tiasa lahir tina kombinasi suhu permukaan di laut 48ºC. Éta bakal panas pisan di planét urang pikeun laut sareng sagara pikeun ngadaptarkeun suhu éta. Tapi ngan ukur ku gunungapi hébat bitu handapeun laut, nyababkeun cai janten panas, janten salah sahiji alesan anu tiasa nyababkeun suhu idéal ieu pikeun kabentukna.

Pilihan sanésna bakal pemanasan ku tumiba meteorit ageung di cai, éta ogé kamungkinan sanés anu bakal ngabalukarkeun naékna suhu. Sanaos kamungkinan éta langkung jauh. Anu kacatet nyaéta gunung api super anu meletus di jero cai kira-kira 250 juta taun ka pengker. Kaseueuran spésiés anu aya dina waktos éta dibasmi.

Paningkatan cai anu bertahap sareng teras-terasan kusabab perubahan iklim. Sanaos suhu anu didaptarkeun maksimum 35ºC dina cai nyaéta 13ºC ti 48ºC anu diperyogikeun, pemanasan anu teras-terasan tiasa janten akibat anu sanés. Beuki panas cai, beuki seueur kamungkinan angin topan sareng langkung kekerasan.

Poténsi résiko tina Hypercan

panon angin topan

Henteu ngan ukur bakal datangna dina hiji arah, Hypercan mangrupikeun fenomena anu bakal ngagaduhan akibat anu unik pikeun babandingan na. Cicih jelas, éta bakal ngarobih seueur kaayaan iklim. Ieu di handap pasti bakal janten anu paling relevan.

Angin

Sakumaha urang parantos nyarios, salah sahijina nyaéta angin topan mega-badai anu bakal aya. Angin 800km / jam anu berkepanjangan bakal aya dina skala Fujita-Pearson, tingkat F9. Numutkeun skala na, ayeuna aya skala ieu:

  • Tingkat F0 (angin 60/117 km / jam): Hampang. Dahan tangkal ngarecah, sampah ngalayang.
  • F1 (117/181 km / h): Sedeng Éta tiasa ngarusak ubin, ngajeblag kere, mindahkeun mobil, ngagulingkeun trailer, kapal tilelep, meupeuskeun tangkal.
  • F2 (181/250 km / h): Lumayan. Hateup sababaraha imah diangkat, gandeng, beus, sareng sababaraha wangunan anu langkung lemah tiasa dibongkar. Dina jenis angin ieu, mobil karéta tiasa gagal.
  • F3 (251/320 km / jam): Kuburan. Tatangkalan dicabut, tembok sareng hateup gedong anu langkung kuat ogé tiasa dicabut.
  • F4 (321/420 km / h): Devastating. Karéta, treuk langkung 40 ton, tiasa dialungkeun kana hawa.
  • F5 (421/510 km / h): Kacida ngaruksak. Kalayan angin anu sami sareng énergi anu ngancurkeun bom atom. Sakabéh gedong dirobih tina taneuh sareng ditiup.
  • F6 (511/612 km / h): Ruksakna ampir teu kapikir. Puting beliung didokumentasikeun di Oklahoma di 1999 dina usum puting beliung kalayan maksimum kacatet 512km / jam.

Teu kedah dicarioskeun, F9 bakal ngantunkeun tempat anu seueur pisan kapiceun, anu urang teu tiasa ngajelaskeun atanapi mikawanoh.

Ukuran sareng sistem atmosfir

Sinar panonpoé

Sanaos ngagaduhan badai alit 25km ^ 2, arus hawa na bakal ngahontal langkung luhur di atmosfir dibandingkeun badai biasa. Sistem atmosfir bakal saukuran Amérika Serikat. Soca angin topan bakal ngukur diaméterna 300km.

Cai panas tempat asal Hypercan, ngitung éta parobihan suhu di perairan mangrupikeun prosés anu laun sareng langkung seueur dina panyambaran anu hébat, aranjeunna panginten tiasa nyababkeun langkung seueur gunung seuneuan.

Salaku tambahan, awan hypercan tiasa ngahontal jangkungna 30km. Ieu bakal nyababkeun gangguan lapisan ozon, sabab molekul cai bakal ngahubungi sareng nyiptakeun réaksi dimana aranjeunna bakal terurai janten molekul O2, nyiptakeun kirang saringan sinar ultraviolét.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.