Kumaha carana henteu sono hujan bintang sareng ningali aranjeunna sampurna!

pancuran meteor

Wengi anu pangsaéna pikeun ningali aranjeunna énjing, wengi kaping 12 dugi ka 13. Tapi upami aya anu teu sabar teu tiasa ngantosan atanapi ngan saukur moal tiasa énjing, wengi ayeuna ogé bakal tiasa silih tingali. Pikiran anjeun, puncakna isukan! Rada tontonan pikeun ningali kumaha aranjeunna bubar dina atmosfir, 100km jauhna.

Kami badé ngawartosan anjeun tips anu pangsaéna pikeun ningali aranjeunna, ogé kunaon fenomena ieu kajantenan. Seueur anu atos hoyong hoyong untung sareng ngarepkeun nalika aranjeunna ningali. Sanaos ku polusi cahaya anu aya, pikeun sababaraha panginten kabeneran ningali sababaraha. Hayu urang tong hilap naon ka langit anu langkung jelas, tanpa awan atanapi polusi cahaya, wengi ayeuna tiasa dialaman kalayan langkung intens.

Anu mimiti. Dimana béntang-béntangna?

Tuttle gancang

Komet Swift Tuttle. Asalna Perseids asalna

Awak langit anu asalna tina éta Komet Swift Tuttle. Tina sésa buntut komet. Nami na asalna tina Dewis Swift sareng Horace Parnell Tuttle, anu mangrupikeun anu mendakan tanggal 19 Juli 1862. Kalayan diaméter 26 kilométer sareng orbit sakitar Matahari 135 taun. Terakhir waktos "diidinan" ditingali nyaéta dina taun 1992, ngahasilkeun tingkat THZ, atanapi tingkat kagiatan sajam, 300.

Ti saprak éta, kagiatan éta parantos ngirangan sareng netepkeun dirina normal, THZ 100. Perhatoskeun yén dina taun 2009 aya jalan ngaliwatan aliran puyét kalayan kapadetan penduduk anu langkung luhur, anu masihan THZ 173. Météor gancang-gancang, sabab nuju jam 59km / s. Mangsa kagiatanana panjang pisan, ku alatan éta, sanajan puncakna aya dina waktos ieu, tiasa pisan ningali sababaraha antara 16 Juli sareng 24 Agustus.

Ngaran resmi nyaéta Perseids, kumargi aranjeunna bersinar tina rasi Perseus. Tapi aranjeunna dikenal salaku "cimata San Lorenzo". Éta sabab 10 Agustus nyaéta dinten santo ieu. Dina Abad Pertengahan sareng jaman Renaissance aranjeunna biasa lumangsung kalayan apogee maksimum ngan ukur dina dinten San Lorenzo émut, sareng ti saprak éta aranjeunna kasohor ku nami ieu. Nanging, fénoména munggaran didaptarkeun dina AD 36

Kumaha cara ningali aranjeunna?

 

Météor mandi di leuweung

Jalma anu ngagaduhan kendaraan tiasa ngalih ka daérah anu teu seueur polusi cahaya. Sareng tetep diémutan éta, naék gunung, dina waktos anu sami, ngajantenkeun langit langkung jelas. Sareng langkung saé nyegah cuaca, supados urang angkat waé ka daérah anu diarepkeun ku awan.

Pikeun jalma anu teu aya kendaraan sareng kota, saranna kurang leuwih sami tapi dilarapkeun ka kota. Di daérah luhur, sareng di luhur sadayana ngajauhkeun pisan kakeunaan cahaya atanapi dikurilingan ku gedong-gedong anu nyegah urang tina pandangan langit. Sanaos kitu, aranjeunna tiasa ditingali, tapi seueur diantarana tiasa henteu diperhatoskeun.

Dimana milari?

Éta mangrupikeun patarosan anu sering pisan dina sabaraha urang niténan langit dina milarian visual néwak "kelip-kelip" pancuran bintang. Leres enya, tapi dimana kuring ningali ... Dimana waé? Di dieu aya? Dimana?

Teuteupna kedah diarahkeun kana rasi Perseus, kumargi sigana mah ieu asalna ti mana. Nyaéta, upami urang niténan 25 derajat Kalér, atanapi Kulon Kidul Perseus, urang bakal langkung gampang pikeun ngabayangkeun meteor gancang.

Sanaos "gampang" pikeun milarian aranjeunna ku panon taranjang, urang tiasa teras ngalaman wengi langkung intens. Anggo teropong, atanapi anggo kompas sareng peta langit kanggo terang yén urang ngarahkeun panon sacara saé. Sakali titik na aya, teu heran yén urang bari pikeun milarian hiji, éta biasana kajadian. Janten hal anu pangsaéna nyaéta bersantai dina korsi atanapi lounger, jaket sakedik, sareng barang tuangeun sareng inuman pikeun nyéépkeun waktos ku cara anu pikaresepeun.

Kudu wengi sakti anjeun sadayana!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.