Umur 16 taun bakal ngumbara di Arktik pikeun ngadaptar anjing Greenlandic

Anu ngora Manuel Calvo Ariza

Gambar - BuhoMag

Anjeunna yuswa 16 taun, tapi Manuel Calvo Ariza bade nyebrang Arktik pikeun tujuan anu saé: pikeun sensus anjing Greenlandic, sato geulis anu, sasarengan sareng warga di daérah éta, ningali kumaha kaayaan di tempat anu aranjeunna cicing dumuk sok robih.

Babarengan sareng ramana, Manuel bakal ngumbara 400 kilométer dina -20ºC dugi ka anjeunna dugi ka Qannaq, salah sahiji tempat anu paling jauh di planét ieu.

Tangtangan Arktik, nami dipasihkeun pikeun ekspedisi, tujuanna pikeun ningkatkeun kasadaran ngeunaan parobihan iklim di hiji sisi, sareng ngeunaan kapamilikan anu tanggung jawab, sajarah sareng budaya anjing Greenlandic di sisi anu sanésna. Nalika suhu naék sareng és na lebur, beuki seueur jalma mutuskeun ninggalkeun daérah tempat aranjeunna dilahirkeun pikeun milarian daérah anu langkung aman. Ku ngalakukeun éta, aranjeunna ninggalkeun anjing-anjing di ditu. Sareng ayeuna aya deui anjing tibatan jalma-jalma.

Budak ngora umur 16 taun, pameget anu hébat sareng bek anjing, badé ngumbara di Arktik pikeun nyobaan ngabantosan aranjeunna, ngukur kaom Greenlandic canine.

Anjing Greenland

Gambar - BuhoMag

Misi terakhir Desafío Ártico nyaéta pikeun ngumpulkeun inpormasi pikeun universitas Malaga sareng Barcelona pikeun diajar anjing anu saé ieu, sareng tingali naha aya béntenna sareng baktéri sareng unsur organik anjing anjing murni dibandingkeun sareng anu urang terang di lintang anu sanésna iklimna langkung haneut. Kalayan data ieu, aranjeunna bakal tiasa terang sabaraha kamungkinan anu aranjeunna kedah adaptasi sareng dunya anu kirang langkung és.

Sakumaha urang tingali, Kami sanés ngan ukur jalma anu kedah nangtang parobihan iklim, tapi ogé sababaraha sato anu parantos aya sareng urang salami 10.000 taun: anjing, anu nyarios janten sahabat urang. Aranjeunna salawasna aya, tapi kami sareng aranjeunna nalika aranjeunna meryogikeun urang?

Mudah-mudahan ékspédisi éta ngabantosan kasadaran ngeunaan naon hartosna gaduh sareng ngurus anjing, ogé naon anu urang lakukeun ka planet Bumi.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.