Gurun Atacama katémbong kembang

Gurun Atacama kembang

Salila usum salju anu katukang, hujan anu kuat sareng henteu terduga didaptarkeun di daérah kalér Chili. Ieu parantos memicu kanyataan yén rébuan pepelakan parantos subur di gurun garing sareng paling cerah di dunya, sapertos gurun Atacama.

Ieu mangrupikeun fenomena anu biasana ngagaduhan siklus sakitar lima dugi ka tujuh taun, tapi éta ieu janten langkung ngulang deui kusabab ayana fenomena El Nino. Kumaha carana seueur jinis spésiés mekar sareng endemik fauna berkembang di gurun pasir?

Fénoména luar biasa

Fénoména ieu narik rébuan wisatawan. Sareng éta ningali gurun anu taneuhna pinuh kembang henteu hal anu biasa. Sababaraha ahli nunjukkeun yén dina taun 2017 ieu tiasa diapresiasi kekembangan anu paling spektakuler dina puluhan taun ka pengker kumargi jumlah curah hujan di beulah kalér parantos ngamungkinkeun flora sareng pepelakan anu cukup padet.

Pikeun kembangan tingkat ieu lumangsung, henteu ngan ukur kedah hujan, tapi ogé laun ningkatkeun suhu sapanjang musim semi supados henteu ngarusak pertumbuhan sareng perkembangan pepelakan.

Pariwisata Atacama

gurun Atacama nembongan karembangan

Hujan anu kacatet dina bulan Méi di daérah Atacama nyaéta anu nyababkeun munculna karpét warna-warni ieu. Gurun kembang pasti aya salah sahiji kartu pos anu paling dipikaresep ku wisatawan anu sumping ka daérah kalér anu ekstrim dina sababaraha bulan ieu, daya tarik anu henteu acan dipikaharti lengkep sareng yén élmu tacan bisa ngajelaskeun lengkep.

Fénoména ieu disebat ku warga satempat «kaajaiban gurun»Sareng dianggo ku padagang sareng tawaran wisata pikeun ngamajukeun adat istiadat sareng atribut daérah séjén. Diantara tempat-tempat anu tiasa ditawarkeunana nyaéta taman nasional, laut anu jernih, daérah alam anu dijaga sareng bentang impian.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.