Gambar anu ngareureuwas nunjukkeun kumaha pangaruh pemanasan global di Arktik

Arktik

Gambar - Timo Lieber

El Arktik Mangrupikeun salah sahiji daérah dunya anu paling sangsara tina akibat tina pemanasan global. Conto nyaéta leungitna és anu dihasilkeun di sababaraha waktos ayeuna akibat kanaékan suhu: Di Greenland nyalira, 3000 gigaton és leungit dina 2016.

Ayeuna, fotografer Inggris Timo Lieber, ahli nyandak gambar hawa, ngadeukeutkeun urang kana kanyataan anu karasa ieu.

Gambar Arktik

Gambar - Timo Lieber

Gambar ieu, anu tiasa ogé ngingetan urang ngeunaan panon manusa, mangrupikeun tanda yén aya hal-hal anu urang henteu hadé. Suhu di Arktik 2 derajat langkung luhur dibanding normal, anu sigana henteu seueur teuing, tapi saleresna mah langkung saé pikeun és pikeun angkat tina ngawangun platform bodas anu padet, janten lebur kana retakan.

Pikeun Lieber, ieu gambar karesepna, sabab sigana "panon" ieu ningali ka urang aya patarosan naon anu urang lakukeun.

Ngaleueut di Arktik

Gambar - Timo Lieber

Ieu anu kajadian nalika lambaran és lemah: potongan leutik dibentuk anu tungtungna, kecuali kaayaan robih, lebur, anu naékkeun permukaan laut di panjuru dunya nyababkeun banjir di pantai sareng pulau-pulau anu handap.

Ngaleueut di Arktik

Gambar - Timo Lieber

Sanaos situ anu spektakuler, kanyataan yén éta mimiti ayana di Arktik perkawis, henteu ngan ukur pikeun urang manusa, tapi ogé pikeun sato anu cicing di dinya, sapertos biruang kutub. Mamalia ieu, saatos kaluar tina hibernasi, aranjeunna kedah tiasa jalan dina permukaan anu padet pikeun moro mangsana.

Salaku pemanasan global janten parah, biruang kutub beuki seueur masalah dina milarian sareng moro tuangeunana.

Ngaleueut di Arktik

Gambar - Timo Lieber

Gambar-gambarna, anu ngahaja abstrak, kedahna ngeunteung kana naon anu lumangsung di Arktik.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.