Fauna Triassic

Pangwangunan fauna Trias

Dina jaman Mesozoic Aya 3 jaman anu nandaan béda-béda dina épolusi planét urang: Triasik, Jurasik y Cretaceous. Dina garis pamisah anu aya dina jaman pra-Trias, nyaéta Permian, prosés kapunahan massal lumangsung dina tingkat planét anu ngajantenkeun 95% sadaya spésiés hirup ngaleungit. Ieu ngajantenkeun fauna Triassic ngagambarkeun hal anu direset dina sagala kahirupan di planet ieu. Sababaraha spésiés anu junun salamet tina prosés punah massal ieu kedah adaptasi sareng kaayaan daratan sareng laut anu énggal.

Kituna, kami bakal ngahaturanan tulisan ieu pikeun nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan Fauna Triassic.

Pangwangunan flora Triasik

Mangsa Trias

Sanaos prosés punah massal ieu dina tataran planet, aya seueur spésiés anu tiasa adaptasi sareng bentuk kahirupan anu anyar sareng, saeutik demi saeutik, ku jalanna waktos aranjeunna tiasa beragam. Salami periode ieu, pepelakan ngawangun leuweung ageung sareng éta dinosaurus anu mimiti nguasaan planét. Éta praktis sato anu ngadominasi sadaya habitat anu aya, boh darat, hawa sareng laut.

Urang bade masihan tinjauan sakedik ngeunaan pamekaran flora dina jaman ieu. Dina awal Trias, seueur pepelakan anu punah saprak kaayaan lingkungan sanés anu paling pas pikeun aranjeunna dikembangkeun sareng dirobih kalayan leres. Ieu sababna pepelakan anu tiasa dijaga saatos jaman punah ieu tiasa dirobih kalayan gampang kumargi gelar persaingan langkung handap. Tutuwuhan anu tiasa dijaga sareng dirobih dina jumlah anu seueur utamina anu kaasup kana kelompok senam.

Tutuwuhan ieu katelah pepelakan binih bulistir. Dina kelompok pepelakan ieu, konifer sareng siklon menonjol. Wawakil gingko genus sareng pakis ogé rada aya hubunganana. Conifers ngawakilan kelompok pepelakan éta ku bengkel anu kai, kandel sareng cukup tahan. Daunna héjo sareng normal monékét. Ieu ngajantenkeun organ-organna, duanana jalu boh bikang, nalika baranahan, aya dina individu anu sami.

Di sisi anu sanésna, sikés mangrupikeun pepelakan anu nganggo gagang kai anu henteu ngagaduhan jinis cabang. Daunna perenahna di ujung apik tina pepelakan sareng dioék. Ieu ngandung harti yén aya individu jalu sareng awéwé anu misah. Gingko lumayan loba di jaman ieu sareng ngan ukur spésiés Gingko biloba anu hirup ayeuna. Akhirna, pakis mangrupikeun pepelakan vaskular anu parantos kagolong kana kelompok pteridophytes sareng anu ngagaduhan phloem sareng xylem.

Pangwangunan fauna Trias

Fauna Triassic

Fauna anu paling répréséntasi dina jaman ieu diwangun ku dua kelompok: réptil sareng dinosaurus. Éta invertebrata anu tiasa ngahontal pangwangunan anu langkung ageung dina tingkat ékosistem akuatik. Sababaraha spésiés réptil ogé dikembangkeun di lingkungan laut sareng sanggup ngadominasi sagara laut.

Sedengkeun pikeun hawa, sababaraha réptil mimiti dititénan yén parantos adaptasi pikeun kaayaan lingkungan ayeuna sareng tiasa ngapung. Pikeun ngalakukeun ieu, aranjeunna peryogi sababaraha mutasi anatomis pikeun adaptasi panangan sareng anggota awak kana hiber.

Kami badé ngembangkeun deui sadaya fauna Trias.

Terestrial Trias fauna

Dina ékosistem ieu, sababaraha kelompok sato kalayan ciri unik dikembangkeun: réptil mamalia sareng dinosaurus.

Réptil mamalia

Grup ieu dikenal ku nami therapsids. Dina aspék fisik urang tiasa ningali sato ieu mangrupikeun hibrida antara anjing sareng kadal. Anggota awakna rada panjang dibandingkeun sesa awakna tapi buntutna pondok pisan. Huntu ngagaduhan bénten-bénten bentuk gumantung kana diet unggal spésiésna. Nalika diét utamina oray, urang tiasa ningali yén huntu utamina dikembangkeun ngalangkungan moral. Molar langkung praktis janten tiasa naksir pepelakan. Nanging, upami diét sapinuhna karnivora, anjeun tiasa ningali kamajuan jalan anu langkung saé sareng waos jagal.

Dinosaurus Triasik

Dinosaurus panginten parantos muncul salami periode ieu. Diantara dinosaurus anu paling wawakil urang ningali prosauropods sareng theropods. Urang bakal nganalisis aranjeunna sacara rinci.

Prosauropods

Éta sato kalayan volume anu hébat sareng anu gaduh beuheung kalayan panjangna hébat. Panjangna henteu ageung sapertos hérbivora anu hirup dina jaman Jurasik. Kaki payunna langkung alit dikembangkeun tibatan jabatanana. Dina prosauropods aya sababaraha babagian dina hal spésiés. Anu dominan nyaéta Mussaurus sareng Sellosaurus.

Teropop

Aranjeunna mangrupikeun kelompok dinosaurus sanés anu menonjol dina tahap ieu. Éta mangrupikeun kelompok dinosaurus karnivora. Diantara ciri utama na urang mendakan gaya pipet sareng forelimbs anu kirang dimekarkeun. Ukuran spésiés ieu rupa-rupa gumantung kana ékosistem dimana éta bakal aya. Nalika épolusi sato sateuacan sateuacan punah, adaptasi genetik kajantenan kalayan langkung gancang. Ieu disababkeun ku kanyataan yén lingkungan éta robih pisan dina jaman éta sareng flora ogé ngagaduhan pamekaran nyalira.

Sababaraha spésiés theropods Aranjeunna henteu ngaleuwihan méter sedengkeun anu sanés sanggup ngahontal dugi ka 12 méter. Sababaraha spésiés theropod anu kawéntar nyaéta Tawa sareng Euroraptor.

Fékuasi Triasik Akuatik

Permian punah

Di lingkungan akuatik, invertebrata dimekarkeun utamina. Éta diwakilan ku moluska diantarana gastropoda, bivalves sareng cephalopods menonjol. Sababaraha karang ogé dikembangkeun dina dasar laut.

Réptil akuatik ogé ngagaduhan kamekaran ayeuna. Notosaurus gaduh sareng ichthyosaurs menonjol. Ngeunaan réptil hawa ogé aya sakumpulan réptil anu berkembang lumayan kalayan hormat ka anu sanés. Sareng éta mangrupikeun aranjeunna tiasa ngahasilkeun jinis mémbran anu ngalegaan tina batangna dugi ka bagéan luhurna. Anggota awak ieu ngajantenkeun anjeunna tiasa ngapung. Dina grup ieu aya Pterosaurs anu oviparous sareng gaduh cucuk manjang. Diét aranjeunna karnivora.

Kuring ngaharepkeun yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan fauna Triassic.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.