Daérah saukuran Dénmark di Amazon dilélang pikeun tambang

Tangkal leuweung hujan Amazon flora

Amazonas Leuweung

Ibarat babad sedih tina maot anu diumumkeun, di tengah deforestasi hébat anu mangaruhan sakumna dunya. Nalika urang sadayana ngalaman pangaruh parobihan iklim, polusi, karusakan alam teras-terasan ... Urang ngarti kana hiji hal. Eksploitasi planét pikeun tukeur artos kanggo tuang, bakal tungtungna masihan artos kalayan teu tuang. Duit henteu musnah, planét na. Sakumaha seueur hikmah dina nubuat India anu nyarios: "Ngan lamun tangkal pamungkas parantos ditegor; ngan lamun walungan pamungkas parantos diracun; ngan ukur nalika lauk tukang ditéwak; ngan éta jalma bule bakal mendakan yén artos henteu tiasa didahar. '

Sanaos sadayana, urang kadang mendakan berita, anu sigana asalna ti tempat anu teu aya anu mangaruhan ieu. Waktos ayeuna, ukuran anu ditetepkeun ku présidén Brazil, Michel Temer. Kang Gagasan gélo tina lélang bagian ageung tina leuweung hujan Amazon, sami sareng sakumna daérah anu dijajah nagara Dénmark. Motif na? Tambang ékonomi di daérah éta.

Kaadilan Brasil ngagulingkeun SK anu dipromosikeun ku Temer

ngirangan curah hujan di Amazon

Brazil kaselep dina prosés privatisasi ageung sacara umum. Lélang di daérah Amazon ieu dimaksudkeun pikeun janten chip tawar kanggo krisis politik nagara sareng pertumbuhan ékonomi. Saeutik demi saeutik kaluar tina resesi, tapi kalayan pertumbuhanana sakedik. Ukuran ieu ogé ngalibatkeun asupna perusahaan swasta, sareng henteu pernah ngalaman kontropérsi anu hébat. Ahli ékologis, politikus, lingkungan, masarakat, ngulinkeun warta ieu "Lélang paru-paru planét".

Ukuran ieu, anu diadopsi minggu kamari, henteu lambat dugi ka pengadilan di nagara Brasil nyalira. Saminggu saatosna, Rebo kamari ieu, kaadilan Brasil ngagantungkeun kaputusan anu dilakukeun ku pamaréntah Michel Temer. Pentingna daérah ieu aya dina sumber mineral anu aya di dinya. Tambaga, beusi, mangan, emas ... Daérah ogé lega pisan, 47.000 kilométer pasagi. Hakim distrik féderal Brasilia ngartos yén cadangan mineral teu tiasa dirobih ku polah administrasi saderhana présidén.

Walungan Amazon

Kumaha éta dimaksudkeun pikeun dilaksanakeun?

Sakali daérah parantos dileupaskeun pikeun tambang, léngkah salajengna nyaéta pikeun lélang lisénsi pikeun garapanana ka perusahaan. Pamaréntah negeskeun yén sadaya daérah panyalindungan bakal tetep kitu. Dina bagian oposisi aranjeunna mastikeun yén bertentangan sareng ieu, 90% daérah anu berwenang pikeun eksploitasi na pakait sareng daérah éta anu dijagaan.

Luiz Jardim, Professor of Geography di State University of Rio de Janeiro anu ogé anggota Komite Nasional Pertahanan Téritori ngalawan Pertambangan nyarios, "Pamaréntah terang yén ieu mangrupikeun bidang kaanekaragaman hayati anu parah sareng dijaga pisan. Sanaos kitu, anjeunna nunjukkeun yén anjeunna ngagaduhan minat pikeun muka tempat pikeun proyek ageung. Saterasna, anjeunna teraskeun, «kami terang yén penambangan mangrupikeun gerbang pikeun kapentingan séjén, sapertos muka jalan, narik logger ... mangrupikeun ancaman pikeun unit-unit konservasi.

Amazon anu beunghar, dina bahaya anu parah

Amazon sanés ngan ukur paru-paru di planét, ngahasilkeun 20% oksigén dunya. 20% cai tawar dunya milikna. 1 tina 5 spésiés manuk asli di Amazon. 80% buah dunya asalna ti dinya. Hayu urang moal nyarios ngeunaan serangga, sareng kaanekaragaman hayati hébat anu urang mendakan di dinya. Kabeungharan alam anu ageung sareng raksasa éta.

Sénator Amapa, Randolfe Rodrigues, mumpuni SK salaku "Serangan anu paling parah dina sajarah di Amazon." Anjeunna ogé nambihkeun dina wawancara sareng Reuters, "kami bakal ngalakukeun sagala anu kami mampu, tindakan hukum, tindakan législatif, tekanan ka pamimpin, seniman sareng upami perlu urang bakal angkat ka paus«. Sabulan ka pengker, Paus Francis nyatakeun dukungan sareng panangtayungan anu langkung ageung pikeun Amazon ogé pikeun masarakat pribumi anu cicing di sana, di Ékuador.

Kami arepkeun kami henteu kedah milarian terang deui ngeunaan kekejaman sapertos kieu. Sanés cara anu saé pisan pikeun ngahaturkeun leuweung éndah ieu anu parantos masihan kami seueur sareng terus masihan kami, ngamangpaatkeun éta pikeun mineral na.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.