Déprési tropis ngancam ngancurkeun Kosta Rika, Nikaragua sareng Honduras

Déprési tropis di Kosta Rika

Usum topan henteu acan réngsé. Dugi ka 15 Nopémber, masih aya résiko anu signifikan tina ngabentuk siklon anu berpotensi bahaya. Ayeuna, déprési tropis ngancam ngancurkeun Kosta Rika, Honduras sareng Nikaragua, nagara-nagara anu parantos ngaktipkeun peringatan beureum kusabab hujan ageung.

Sistem ieu, kabentuk kamari Rebo, parantos nyababkeun karusakan sareng nyabut nyawa hiji jalma.

Karuksakan tina déprési tropis

Nikaragua

Déprési tropis mangrupikeun fenomena anu tiasa nyababkeun karusakan anu signifikan. Di Managua, kamari aranjeunna kedah ngévakuasi sakitar 800 masarakat adat anu cicing di Misquitos Cays kusabab résiko tinggi hujan sareng ribut, anu ngancam masarakat di basisir Karibia sareng kapuloan. Kanyataanna, Salasa hujan turun nyéakeun hiji maot di Nikaragua: saurang lalaki umur 29 taun nyetir treuk mobil, anu dikumbah ku walungan di departemen wétan Chontales.

Tilu pejabat kaséhatan ngaleungit dinten Rebo. Aranjeunna ogé ngumbara dina treuk, anu murag kana walungan nalika nyebrang sasak di kota Juigalpa, di Chontales.

Kosta Rika

Sajauh ieu, teu aya karuksakan, tapi Komisi Darurat Nasional (CNE) Kosta Rika nyatakeun peringatan beureum dinten Rebo di seuseueurna daérah, kalebet basisir Pasipik sareng tengah nagara. Sedengkeun déprési sigana moal mangaruhan sacara langsung di daérah éta bisa ngabalukarkeun kanaékan ngabareuhan di basisir Pasipik, sajaba ti beuki kuat hujan.

Honduras

Honduras, sapertos Kosta Rika, henteu ngalaman karusakan naon waé ogé, tapi tetep waspada. Dinten Kemis diperkirakeun ngadeukeutan basisir Nikaraguan teras ngalangkungan Honduras wétan, pikeun balik deui ka Karibia di beulah kalér-kulon na dinten Jumaah.

Di Honduras bakal ngahasilkeun mendung sareng hujan, utamina di belah kalér nagara. Aranjeunna dipiharep bakal langkung intensif dina dinten Jumaah.

Lintasan tina déprési tropis

Lintasan tina déprési tropis

Gambar - NOAA

Déprési tropis éta diperkirakeun kajadian ngaliwatan Nikaragua sareng Honduras, sareng énjing Jumaah éta tiasa dugi ka basisir Karibia Mexico. Ti dinya, éta bakal neraskeun ngalih ka kalér, dugi ka ujung tenggara nagara Mississipi, Alabama kidul, sareng belah kulon kalér-kulon Florida salaku badai.

Kami bakal neraskeun ngalaporkeun berita naon waé.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.