2018 dimimitian ku curah hujan di luhur nilai normal

pamutahiran tingkat waduk

Beda sareng taun 2017 anu urang tinggaleun salaku anu paling haneut ti saprak 1965 sareng anu pang garingna kadua, taun 2018 parantos lebet sareng hujan ageung di sakumna nagara, ngaleuwihan rata-rata normal.

Hujan rada ningkat defisit cai, sanaos urang masih jauh tina normal. Kumaha waduk urang saatos hujan sareng hujan salju?

Curah hujan langkung

Hujan gedé pisan

2018 parantos dimimitian ku curah hujan anu berlimpah di sakumna nagara, janten langkung luhur tibatan nilai normal dina dinten mimiti Januari. Hujan kuat anu lumangsung sareng hujan salju ogé kajantenan dina akhir Désémber parantos ngabantosan ngirangan sakedik defisit cai anu dikumpulkeun ku Spanyol ti saprak mimiti taun hidrologis ampir 10 poin.

Persentase rata-rata cai bendungan di Spanyol parantos ningkat tina 35% janten 45%. Dina waktos ieu, dina 2017, kami dina 50% sareng 10 taun ka pengker dina 60%. Tina naon anu anjeun tiasa tingali kumaha urang masih jauh tina nilai normal, sabab kami nyarioskeun nilai rata-rata.

Curah hujan parantos kajantenan ampir di sadaya daérah semenanjung, kecuali di belah kalér Castilla y León, wétaneun Castilla-La Mancha sareng Andalusia sareng daérah Levante, numutkeun data anu disusun dina Badan Météorologi Nagara (Aemet).

Jumlahna langkung ti 10 liter per méter pasagi akumulasi di seuseueurna samenanjung sareng di nusantara. Sapanjang satengah kulon Andalusia, sistem Tengah sareng Iberia sareng sapanjang semenanjung kalér, anu dugi ti Galicia dugi ka Gerona, parantos aya ngaleuwihan dugi ka 30 liter per méter pasagi.

Jumlah akumulasi paling beredar nyaéta 100 liter per méter pasagi anu parantos diungkulan dina titik-titik terasing di propinsi Pontevedra sareng La Coruña, di daérah Cantabria sareng kalér Guipúzcoa sareng Navarra.

Émut yén data Aemet parantos diénggalan ti 11 Januari. Aranjeunna tetep kedah ngantunkeun sadaya jumlah cai anu dugi ka waduk tina tempat asakan utama walungan anu sami.

Babandingan sareng 2017

Dibandingkeun sareng data pikeun waktos taun 2017 ieu (éta anu garing kadua sareng haneutna saprak 1965), 2018 parantos mimiti langkung hujan. Kurangna akumulasi curah hujan di 2017 parantos nganyenyeri kaayaan usum halodo sareng ngarah kana turunna tingkat terus tina waduk.

Menteri Pertanian sareng Perikanan, Pangan sareng Lingkungan parantos ngahargaan hujan dina Januari sareng parantos niténan yén hujan ieu parantos kéngingkeun defisit cai 44,9 persén dugi ka 35,5 persén. Endapan anu parantos kajantenan bakal ngabantosan tumuhna séréal sareng umumna pikeun sakumna kebon.

Sanaos urang henteu kedah nurunkeun hansip urang, kumargi urang jauh pisan tina nilai normal cai dibendung. Ngahémat cai penting pisan upami urang hoyong ngalestarikan sumber cai.

Rencana halodo

Pikeun meringankeun usum halodo, Pamaréntah ngamajukeun sababaraha bulan terakhir sababaraha pakét darurat, sareng diantarana, tindakan anu ngamungkinkeun ngempelkeun tambahan 350 hékéter kubik dina baskom Segura sareng Júcar, jalma anu sangsara paling kusabab setrés cai.

Ti Méi 2016 dugi ka ayeuna, Pamaréntah ngalaksanakeun tindakan pikeun meringankeun usum halodo di cekungan Segura sareng Júcar. Pikeun éta, langkung ti 83 juta euro parantos dialokasikan. Halodo mangrupakeun masalah anu parah pisan pikeun warga nagara.

Cai kedah dikaluarkeun tina tempat anu tiasa ayana, kumargi henteu hujan. Ku alatan éta, 17,3 juta euro parantos dialokasikan antara 2015 sareng 2017 pikeun ningkatkeun jumlah cai anu teu dieusian. Salaku tambahan, pikeun modérnisasi irigasi sareng ngaoptimalkeun jumlah cai anu dianggo dina tatanén, 60,7 juta euro parantos dialokasikan pikeun tindakan, utamina di Huesca, León sareng Valencia.

Dina raraga henteu nurunkeun hansipna, Kamentrian parantos ngaluncurkeun kampanye kasadaran lingkungan ngeunaan panggunaan cai ku slogan "Cai masihan kahirupan urang. Hayu urang jaga.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.