Cape of Hope Hope

Cape of Good Hope pemandangan

Salah sahiji tempat anu dianggap magis di sakabeh dunya nyaéta Cape of Hope Hope. Tempatna di Afrika Kidul sareng mangrupikeun tungtung nagara, buana sareng dunya. Aya seueur jalma anu nyarios yén tempat ieu masihan suasana khusus sareng éta mangrupikeun pangalaman anu pantes pikeun kahirupan kuring.

Kituna, urang bakal bakalan tulisan ieu pikeun nyaritakeun sagala ciri sareng panasaran ti Cape of Good Hope.

Ciri utama

bentang geulis

Dina setting alam ieu urang tiasa mendakan sadaya kaajaiban alam. Sateuacan dugi ka tungtung buana anjeun gaduh kasempetan kanggo sababaraha kali ningali sababaraha bentang sareng tempat anu luar biasa. Salah sahiji halteu sateuacan dugi ka Cape of Good Hope nyaéta Kirstenboch Notional Botanical Garden. Éta perkawis a kebon botani anu ngagaduhan 36 hektar sareng éta mangrupikeun kebon botani anu panggedéna sareng paling éndah di dunya. Aya ogé tempat anu sanés pikeun anu resep anggur. Dina kolong Groot Constantia urang tiasa mendakan kilang anggur anu aya musium anggur sareng anjeun tiasa nganjang ngicalan anggur anu béda.

Cape of Good Hope ogé katelah Cape of Storms. Ngaran ieu disababkeun ku kanyataan yén, nalika usum salju Australia, aya seueur badai. Usum salju austral lumangsung dina bulan April nepi ka Séptémber. Tiasa ningali di daérah ieu planét ombak luhurna 4 méter sareng angin anu sering ngaleuwihan 30 knot. Daérah anu paling bahaya tina sadaya tanjung ieu nyaéta bank Agulhas. Di daérah umum ieu, badai dimana nyebrang laut sareng gelombang bahaya pisan ngadominasi.

Dipikaterang yén Cape of Good Hope sanés wates kidul buana Afrika sabab judulna saleresna milik Cape Agulhas. Ngaran ieu dipasihkeun ku pelaut Portugis kumargi aya seueur cai hancuran anu leueur sareng seukeut anu aranjeunna mendakan sareng anu bakal ngancurkeun aranjeunna.

Cape of Hope Hope

Sateuacan dugi ka bentang alam anu luar biasa ieu urang tiasa mendakan bentang-bentang anu kaindahan anu hébat. Di Hout Bay anjeun tiasa mendakan kota anu aya di jero teluk anu geulis anu dikurilingan ku gunung-gunung jangkung. Ieu mangrupikeun hal anu luar biasa pikeun ditingali. Upami anjeun dugi ka kebon anggur anjeun bakal gaduh kasempetan naék parahu pikeun nyambut koloni gedé singa laut anu aya di Pulo Duiker.

Upami anjeun neraskeun rute ka kidul, anjeun tiasa mendakan lis di handapeun Puncak Chapman nawiskeun pandangan anu saé. Kedah diémutan yén, kumargi di dieu aya badai anu cukup kuat, aranjeunna tiasa gampang surfing kalayan gampang. Pantai anu pangsaéna pikeun latihan olahraga ieu nyaéta Muizenberg. Aya ranté warna anu aya di pantai ieu sareng anu ogé dianggap daya tarik nyata wisata Afrika.

Dina panungtung jalan-jalan ieu anjeun bakal mendakan jajahan ageung pinguin Afrika di Cape Simon's Town. Lingkunganana rada pikaresepeun sareng éta mangrupikeun tontonan anu ditawarkeun ku sato ieu anu leumpang sapanjang pantai kalayan panasaran.

Anu ngajantenkeun tempat ieu langkung kawéntar nyaéta tempatna di tempat anu ekstrim di Afrika Kidul sareng mangrupikeun tempat anu paling berkesan di dunya pikeun suasanana anu raoseun sareng perasaan ayana di tungtung dunya. Urang tiasa ngabandingkeun Cape of Good Hope di Afrika sareng Cape Horn anu aya di Ushuaia, di buana Amérika. Nanging, Cape of Good Hope langkung kasohor sanaos henteu langkung kidulna.

Cape of Good Hope Rute

Cape of Hope Hope

Ayeuna dianggap Situs Warisan Dunya UNESCO sareng anjeun tiasa ngalaksanakeun perjalanan anu saé, sanaos rada mahal. Mercusuar anu jarakna 45 menit ti tanjung Éta rute anu ampir wajib dibéré kaindahan anu dipibanda. Anjeun bakal tiasa ningali sadaya usaha anu dibales ku panorama gelar 360 anu luar biasa sareng pandangan anu teu kaéléhkeun tina hiji titik ka titik anu sanés. Anjeun dina tungtung ekstrim buana sareng mustahil pikeun maju deui. Éta perasaan anu paling sakti anu anjeun tiasa gaduh. Sareng éta mangrupikeun perasaan anu unik dina akhir dunya.

Kami badé daptar sababaraha tempat anu tiasa anjeun laksanakeun dina rute ngalangkungan Cape of Good Hope. Hal anu pangpayunna nyaéta angkat ti Cape Town dugi ka Boulders Beach. Perjalanan wisata ieu kurang leuwih sajam satengah. Nanging, éta pastina bakal langkung lami ti saprak lirén pikeun moto sareng nikmati pemandangan anu luar biasa. Mangrupikeun salah sahiji halteu wajib pikeun ngalaksanakeun rute ieu. Pantai na dijagaan sareng dibentuk ku batu granit sareng mangrupikeun bagian tina Taman Nasional Table en Mountain. Ieu pantai anu pohara turis dimana anjeun tiasa kaleungitan koloni pinguin Afrika anu dina bahaya punah. Sasatoan ieu henteu hirup langkung lami ti 70 séntiméter sareng beuratna sakilo 6 kilo sareng lumayan raos.

Bagian sanés tina rute nyaéta tuang di kampung nelayan Kota Simon. Mangrupikeun kampung nelayan anu saé pisan anu ngagaduhan bumi sareng monumen kolonial. Éta rada pikaresepeun ti titik saatos tuang anjeun tiasa dugi ka jalan anu nuturkeun pantai dugi ka ngahontal Taman Nasional Cape Point. Aya sababaraha hal anu kedah dilakukeun di dinya.

Detil perjalanan

Sakali anjeun parantos dugi ka Taman Nasional Cape Point, anjeun tiasa angkat tiasa ningali daérah anu ngagabung sareng cai dua sagara hébat: Samudra Atlantik sareng Samudra Hindia. Di jalan ka pangangguran, anjeun tiasa ningali yén babon henteu ageung sapertos anu dibayangkeun, tapi ogé bahaya. Aranjeunna moal ragu maok ti anjeun upami aya kasempetan.

Anu pamungkas, Cape of Good Hope mangrupikeun bagian paling gaib dina sajarah. Dimana waé anjeun ningali éta, éta lokasi anu saé. Éta dibaptis salaku Cape of Storms dina 1488.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan Cape of Good Hope sareng naon anu anjeun ngahutang ti ditu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.